Přehled změn: U soudu zaplatíme 2x víc! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Přehled změn: U soudu zaplatíme 2x víc!

Každý z nás někdy potřebuje půjčit peníze. Než se ale rozhodnete, pamatujte na desatero, které vás může ochránit.
Každý z nás někdy potřebuje půjčit peníze. Než se ale rozhodnete, pamatujte na desatero, které vás může ochránit. (Aha! – Petr Novotný)

Se zítřkem přichází září a kromě novinek pro školou povinné se toho spousta mění i pro nás ostatní. Můžeme se například rozloučit s prázdninovými jízdními řády, jejichž dlouhé intervaly znepříjemňovaly pracujícím po celé republice letní měsíce. Česko pak zasáhne i novela, která od zítřka vstupuje v platnost a zásadně mění, rozuměj zvyšuje, soudní poplatky. Sazebníky mění i některé banky. Pro cestující, kteří si v hlavním městě libují v jízdě načerno, se pak zvýší pokuty.

Jízda načerno za 800 Kč

Jezdíte v pražském metru, tramvajích či autobusech načerno a bojíte se, že zpoza nějakého rohu vykoukne revizor?

Od prvního září se budeme bát všichni ještě víc! Místo sedmi set totiž na místě budeme muset zaplatit rovnou osm set korun. Za později uhrazenou pokutu to bude místo 950 korun rovnou tisícovka.

Informaci potvrdil mluvčí Regionálního organizátora pražské integrované dopravy (ROPID) Filip Drápal. „Zvyšujeme pokuty na maximální možné sazby. Více to nedovolí výměr ministerstva financí,“ přiznal.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.