Bolek Polívka exluzivně o exekuci: Všechno zaplatil! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Bolek Polívka exluzivně o exekuci: Všechno zaplatil!

Korunovace Polívky na valašského krále proběhla v roce 2000 ve Vsetíně.
Korunovace Polívky na valašského krále proběhla v roce 2000 ve Vsetíně. (Aha! – Marek Pátek, ČTK)

Populární herec Bolek Polívka (61) se ohradil proti informacím, že mu soud zablokoval jeho tři účty, protože nezaplatil soudní poplatky 17 814 korun z prohraného procesu o značku Valašské království.

„Není to pravda! Mé účty fungují normálně, pohledávku už jsem zaplatil,“ řekl deníku Aha! Polívka.

Návrh na exekuci Polívkova majetku údajně podal správce společnosti Valašské království (stará se o propagaci a rozvoj regionu Beskyd a Valašska – pozn. red.) Tomáš Harabiš. Právě ten vyhrál nad hercem dlouholetý spor o název Valašské království.

„Částku jsem neuhradil nedopatřením! Informaci o nezaplacení jsem dostal v úterý. V tuto chvíli už je částka vyrovnána. Nejsem žádný chudák, který nemá peníze, “ prohlásil Bolek.

„Teď jsem zrovna z účtu pana Polívky něco platil a normálně to šlo,“ řekl deníku Aha! ředitel Divadla Bolka Polívky Ladislav Krapek s tím, že se podnikatel Tomáš Harabiš zveřejněním informace o údajném zablokování účtů slavného herce chce opět jen zviditelnit.

„Návrh na exekuci jsme podali několik měsíců poté, co pan Polívka nereagoval ani na opakované výzvy k úhradě soudních výloh za prohraný spor,“ tvrdí Harabiš. Suma 17 814 Kč je podle něj jen částí nákladů vynaložených Valašským královstvím na obranu při posledním řízení u Vrchního soudu.

Spor o Valašské království

➤ Bolka Polívku korunoval v roce 1993 na valašského krále v televizi herec Radoslav Brzobohatý (78). Podle soudu to ale tehdy nesouviselo se záměrem vybudovat fi ktivní království.

➤ O několik let později přišel Tomáš Harabiš s myšlenkou vydání valašských pasů. Z původní recesistické akce se vyklubal lukrativní obchod, na který Harabiš navázal založením společnosti Valašské království.

➤ V roce 1997 Polívka souhlasil s uvedením svého jména a podpisu v pasech, a dokonce nabízel jejich držitelům slevy při návštěvě své farmy a divadelních představení.

➤ V roce 2000 Harabiš pro Polívku zorganizoval ve Vsetíně ofi ciální korunovaci. Udělil mu titul »král Boleslav I. zvolený na furt«.

➤ Od té doby ale mezi nimi začaly propukat spory, které vyvrcholily tím, že Harabiš předal vůdčí roli v království zpěvačce Jarmile Šulákové (81). V roce 2002 Polívka Harabiše poprvé zažaloval, soud však jeho nárok odmítl.

➤ Podle Harabiše jsou příčinou sporu peníze. „Po letech si uvědomil, že projekt je úspěšný a mohl by z toho něco mít. Chce parazitovat na naší práci,“ řekl dříve Harabiš.

Podle právníka Bolka Polívky se právě naopak Harabiš přiživuje na hercově popularitě. Ta podle soudkyně začínajícímu projektu Valašského království jistě pomohla, jeho duší ale byl Harabiš a jeho tým, který se mu intenzivně věnoval.



Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.