Dva roky po brutální vraždě Soni Illeové: Bezradná policie odebírá další vzorky DNA! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Dva roky po brutální vraždě Soni Illeové: Bezradná policie odebírá další vzorky DNA!

Soňa Illeová.
Soňa Illeová. (pro Aha! – Policie ČR, ara)

Úplně bezradná je policie v kauze vraždy Soni Illeové, která zmizela v prosinci 2008 z podnikového večírku v centru Jindřichova Hradce a jejíž nahé tělo v březnu 2009 našli rybáři v řece Nežárce. Policisté totiž nemají jedinou stopu vedoucí k bestiálnímu vrahovi!

A jak přiznali, jsou v koncích! „Nyní kriminalisté sbírají vzorky DNA u různých osob a snaží se dobrat toho, kdo by mohl být pachatelem, neboť všechny možnosti, které dosud přicházely v úvahu, již vyčerpali,“ uvedl mluvčí policie Jiří Matzner.

Zatímco vloni policisté odebrali vzorky u více než 400 lidí, kteří mohli být u místa, kde tělo uškrcené a znásilněné Soni leželo, a DNA už dříve vzali i rodině a kolegům, teď se snaží jít dál. Komu přesně ale stěry berou, nechtějí prozradit.

„Koluje tu fáma, že to udělal nějaký bývalý kriminalista a policie ho kryje. Ale to je asi nesmysl. Vraždu by snad nikdo nekryl,“ řekla jedna z obyvatelek Jindřichova Hradce, která od doby, co byla Illeová zavražděna, odmítá po setmění vycházet sama na ulici.

Z celé věci je zoufalý i Karel Ille, jehož vrah připravil o manželku pouhé tři měsíce po veselce. „Už je to dva roky, a nic. Pořád čekáme, až se podaří najít toho grázla, co jí to udělal,“ uvedl vdovec.  Nejvíc jej děsí, že vrah může kdykoli zaútočit znovu.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.