Těhotná Soňa byla před Vánocemi zavražděna! Vrah už dva roky uniká! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Těhotná Soňa byla před Vánocemi zavražděna! Vrah už dva roky uniká!

Fotografie
Fotografie (internal)

V pondělí to bude přesně dva roky, co zmizela z vánočního večírku v Jindřichově Hradci Soňa Illeová (†30). O tři měsíce později ji našli v řece Nežárce zavražděnou – nahou a znásilněnou. Pachatel ale stále uniká a policie je bezradná.

Soňa byla mladá, čtvrt roku vdaná, a navíc těhotná! Kdo a proč ji zabil, není dosud jasné. Její nahé a svázané tělo našli rybáři 1. března 2009 ve Vodičkově tůni na Táborsku. Kriminalisté tehdy slibovali, že je otázkou týdnů, než bude vrah dopaden. Realita je bohužel jiná.

„V současné době nemáme žádné stopy ani informace, o kterých bychom mohli veřejnost informovat a uspokojit ji ve smyslu, že máme pachatele této závažné trestné činnosti,“ sdělil Aha! mluvčí policie Jiří Matzner.

Policisté odebrali letos na 400 vzorků DNA, většinou mužům. Ani jeden se neshodoval s tím, který měla zavražděná žena na sobě. Manžel, její rodiče i přátelé tak zatím marně čekají na to, až bude pachatel dopaden. „Zatím to nevypadá na to, že by se to nějak brzo podařilo. Bude to spíš dílem náhody,“ řekl Aha! jeden z kriminalistů.

Přítelkyně Soniných rodičů Jana k tomu dodává: „Nemohou nikomu věřit. Obávají se, aby ten člověk neublížil i jiné ženě.“

Obavy z dalšího možného útoku neskrývá ani bývalý západočeský kriminalista Karel J. „Nikdy nevíte, kdy takový člověk může znovu zaútočit. Podle mého názoru zaspali, nezveřejnili všechny dostupné informace po nálezu těla. Jen mlčeli, aby prý nenarušili vyšetřování. A jak to dopadlo, nemají nikoho,“ myslí si.

S manželem krátce po svatbě.

Místo, kde rybáři nalezli Sonino tělo.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.