Drsný den ve Sněmovně: KŘIK A URÁŽKY! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Drsný den ve Sněmovně: KŘIK A URÁŽKY!

Vondra v obležení kolegů – ti se mu nechtějí ani podívat do očí.
Vondra v obležení kolegů – ti se mu nechtějí ani podívat do očí. (Aha! – Petr Novotný)

Včerejší schůze Sněmovny byla plná hádek a křiku!

Opozice chtěla dostat na program diskusi o kauze ProMoPro a zodpovídat se měl ministr obrany Alexandr Vondra (ODS), pod jehož patronátem vznikla zakázka předražená o stamiliony. Koalice nakonec debatu zatrhla, Vondrova židle se ale povážlivě kýve. Už ho k rezignaci vyzývají jak VV, tak TOP 09...

Koalice se ve středu dohodla, že stačí, když se Vondra omluví a přizná podíl na vině za předraženou zakázku. Jeho včerejší výstup ale nepřesvědčil oponenty ani politické partnery. „Bylo podáno trestní oznámení, musíme počkat na výsledky vyšetřování. Ty, kteří nechtějí čekat na výsledky, žádám, aby z roviny řečí přešli do roviny faktů – co konkrétně bylo předraženo, co dodavatel nedodal, které ceny byly vysoké?“ přednesl Vondra. Večer dodal, že odstoupit nehodlá.

„Omluvu Alexandra Vondry nepřijímám. Tohle nelze považovat za slušnost ani pokoru,“ rozohnil se místopředseda Sněmovny Lubomír Zaorálek (ČSSD). A ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) litoval, že Vondrovi dala koalice šanci. „Všem bych se chtěl za tu dohodu omluvit,“ řekl Sněmovně a označil Vondrovo vystoupení za »sebestřednou aroganci«.

Jak to dopadne? S Vondrou si vše vyřídí premiér Petr Nečas (ODS), který na včerejším zasedání Sněmovny chyběl, nebo si ho vezme do parády K9 – vyjednávací tým devíti členů vládních stran. Do té doby chtějí levicoví poslanci vyvolat hlasování o nedůvěře vládě...

Kauza ProMoPro - Vytunelovalo se 680 milionů!

V lednu se objevily informace, že během našeho předsednictví EU získala firma ProMoPro bez soutěže státní zakázku na audiovizuální zajištění akce. Vše měl na starost tým lidí vedený Vondrou. Místo původně určených 85 milionů ale firma nakonec vyfakturovala 766 milionů korun! Zatímco Vondra shazoval vinu na tehdejšího šéfa Úřadu vlády Jana Nováka, uplynuly dva měsíce. Během nich si ministr pohodlně hověl ve svém křesle a bral stotisícový plat. Jenže pozor, Vondro, vypadá to, že pohodička brzy skončí!

Kalousek mlátil do stolu!

Když probíhaly nejzuřivější debaty, přiběhl ministr financí Miroslav Kalousek (TOP 09) k lavici poslance Marka Bendy (ODS) a začal mu cosi naštvaně vykládat. Skončilo to dokonce mlácením pěstí do stolu. „Šlo o článek zákona, který si vykládá jinak než já, ne o Vondru,“ popřel ale hádku kvůli aktuální situaci Kalousek.



Přečtěte si
winterfreshka
26. 3. 2011 • 09:43

Rozuměno-svými dluhy,exekucemi,trestnou činností a zlodějinami...a jinak zchudlý morálkou a duchem,kořalou a fetem.Jedna a ta samá zlodějská pakáž!

nanela
25. 3. 2011 • 15:46

jeden větší zloděj a podvodník než druhý

zadnice
25. 3. 2011 • 15:08

Takovou bandu neumětelů aby v Evropě a snad i ve světě pohledal.

zadnice
25. 3. 2011 • 15:06

Tato hovada hlavně "napravo" by konečně měla začít pracovat pro blaho občanů a státu. Ne se pořád hádat, intrikovat, krást a okrádat lid.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.