Otrávila dceru fridexem! U soudu řekla: Co se stalo nevrátím... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Otrávila dceru fridexem! U soudu řekla: Co se stalo nevrátím...

U soudu včera Veronika S. svého činu litovala a plakala.
U soudu včera Veronika S. svého činu litovala a plakala. (ČTK – Petr Eret)

Rozechvělá a se slzami v očích předstoupila včera před Krajský soud v Plzni krutá matka Veronika S. (27) z Nejdku na Karlovarsku.

Své dceři Terezce (6) dala loni v srpnu vypít nemrznoucí chladicí kapalinu do aut fridex. Za pokus o vraždu jí nyní hrozí 20 let vězení nebo výjimečný trest.

Při čtení obžaloby žena nahlas brečela a poté odmítla vypovídat. „Té věci hrozně lituju. Co se stalo, už nevrátím, dceři bych nikdy neublížila,“ řekla jen. Vraždu ale plánovala chladnokrevně. Zřejmě se chtěla takto krutě pomstít svému bývalému manželovi a otci malé Terezky.

V časopise se dočetla o smrtících účincích fridexu a také o tom, že je sladký. Proto ho také holčička ochotně vypila. Dívenka měla křeče, poruchy vědomí a chrčela. Veronika S. nakonec přivolala záchranku, avšak až po několika hodinách. Otravu zamlčela.

„Pouze zdůrazňovala, že dítě má zdravotní potíže vždy po návratu z návštěvy u otce,“ popsali policisté. Že dítě vypilo fridex, lékaři zjistili až po řadě testů s mnohahodinovým zpožděním. Dívenku se jim naštěstí podařilo zachránit. Teď je u svého otce a je v pořádku. Obžalovaná žena se ve vazební věznici pokusila o sebevraždu, pořezala si ruku.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.