Stateční Češi: Do Egypta beze strachu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Stateční Češi: Do Egypta beze strachu!

Stateční Češi
Stateční Češi (Aha! – Alexandr Malachovský, Reprofoto ČT, ara)

V sobotu brzy ráno odletěli první Češi do Egypta.

Tuzemské cestovní kanceláře zrušily lety po nepokojích proti režimu prezidenta Husního Mubaraka, které v zemi vypukly. Teď se turisté k Rudému moři vracejí. Po dvou sobotních letech následují dnes další čtyři a ještě šest během příštího týdne.

Charterové lety vypravily ČSA a Travel Service. Letadlo Travel Service odletělo z ruzyňského letiště v sobotu v   3.25 hodin ráno. Téměř do posledního místa obsazený charter ČSA vzlétl krátce po 9.00. Cestující se k odbavení na letišti začali scházet zhruba dvě hodiny před odletem.

Převládali mezi nimi mladší lidé, ale do rozbouřené země cestovaly i rodiny s dětmi. „Zájezd jsme si pořídili již na podzim. Samozřejmě jsme měli obavy, ale v cestovní kanceláři nás ujistili, že v Hurghadě nám nic nehrozí,“ uvedla žena cestující se zhruba desetiletým synem.

S ČSA do Hurghady vyrazila i skupinka potápěčů z potápěčského centra Lighthouse, které se specializuje na Rudé moře. Nikdo ze zhruba desetičlenné skupiny nejevil známky nervozity, část účastníků již v Egyptě dříve byla a současná situace je neznepokojovala.

Většina turistů si podle ředitelky cestovní kanceláře Blue Style Lenky Berberi koupila zájezd ještě před nepokoji, ale několik zájemců dovolenou pořídilo na poslední chvíli za výhodnější cenu. „Majitelé egyptských hotelů na situaci pružně zareagovali a zlevnili, což se promítlo i v našich cenách,“ dodala. V letoviscích je podle delegátů cestovní kanceláře klid.

„Naopak tam panuje uvolněná nálada a lidé po večerech slaví odchod dosavadního prezidenta,“ podotkla. Zájem o dovolenou v Egyptě je mezi českými turisty vysoký i přesto, že ministerstvo zahraničí cestování do této severoafrické země stále nedoporučuje.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.