David Rath se rozpovídal: Kalousku, jsi opilý! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

David Rath se rozpovídal: Kalousku, jsi opilý!

Fotografie
Fotografie (internal)

Středočeský hejtman David Rath (ČSSD) se během včerejší schůze poslanců opřel do ministra financí Miroslava Kalouska (TOP 09), když řekl, že je opilý. Kalousek to popřel...„

Jak tak na vás koukám, tak asi nejste úplně ve střízlivém stavu, pane ministře. Obvykle se to u vás pozná na stupňující se agresi a vulgaritě. Žádám vás, abyste přestal pít, škodí to vašemu zdraví a vašemu mediálnímu obrazu,“ pustil se do Kalouska Rath.

„Je to moje škoda, ne pana Ratha, ale zdravotní stav mi již několik měsíců nařizuje trvalou abstinenci,“ odmítl nařčení Kalousek.

Slovní pře se rozhořela při projednávání omezení výhod stavebního spoření a musela ji nakonec zarazit předsedkyně Sněmovny Miroslava Němcová (ODS). Není to přitom poprvé, kdy se do sebe Rath s Kalouskem pustili. Loni v září Rath uvedl, že Kalousek ve Sněmovně všechny urazí a pak odejde čerpat inspiraci do některé z náleven. Kalousek připustil, že se občas napije. „Ale vy se chováte jako debil. Já se navíc z toho do druhého dne vyspím,“ kontroval.

Okleští stavební spoření
Poslanci včera vyhověli návrhu na okleštění výhod stavebního spoření, o něž usiluje ministr fi nancí Miroslav Kalousek. Vzápětí návrh stáhli a chtějí jej probrat ve stavu legislativní nouze. Výše státní podpory nemá překročit 2000 korun a má být zdaněna 50 procenty.

ČSSD schůzi ukončila
Přestože koaliční poslanci (ODS, TOP 09, VV) včera tvrdili, že jednání neskončí, dokud nebudou projednány všechny plánované škrty výdajů, nakonec se tak nestalo. Šéf ČSSD Bohuslav Sobotka mluvil tak dlouho, že si nakonec nestihli včas prodloužit včerejší program.

27.10.2010 12:00

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.