Děsivé svědectví o známém únosu Nataschy Kampusch: Chtěli z ní udělat Češku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Děsivé svědectví o známém únosu Nataschy Kampusch: Chtěli z ní udělat Češku!

Natascha Kampusch. Její únosce z ní chtěl udělat Češku a pak i svoji manželku.
Natascha Kampusch. Její únosce z ní chtěl udělat Češku a pak i svoji manželku. (Profimedia.cz)

Rakušan Wolfgang Priklopil (†44), který více než osm let věznil v Strasshofu nedaleko Vídně Nataschu Kampusch (22), si chtěl svou oběť vzít. Unesenou dívku hodlal pod falešnou identitou prohlásit za českou emigrantku, legalizovat její pobyt a hned potom se s ní oženit. Čtyři roky po skončení případu to prozradil Priklopilův nejlepší kamarád Ernst H. (45).

„Natascha mě miluje a chtěl bych, aby se stala mou ženou,“ řekl Priklopil příteli. Psal se 23. srpen 2006 a oba muži se projížděli po Vídni Ernstovým vozem. „Sehnal bych falešné doklady a jako českou emigrantku bych si ji vzal. Úředně by bylo všechno v pořádku,“ vyprávěl Priklopil.

Během několika hodin jízdy prozradil Ernstovi, že tehdy desetiletou dívku 2. března 1998 unesl a od té doby ji držel ve svém domě. A že právě uprchla z vězení, ve kterém strávila nekonečných 3096 dní. Když Priklopil vystupoval z auta, snažil se ho Ernst přesvědčit, aby se přihlásil na policii. O 20 minut později skočil Priklopil pod vlak a sebevraždou se vyhnul vězení.

V tom by nakonec mohl skončit jeho přítel. Policie ho totiž podezřívá, že se v poslední chvíli snažil Priklopilovi pomoci uprchnout. Ernst proto 30. srpna stane před soudem ve Vídni a hrozí mu až dva roky vězení za napomáhání zločinu.

A proč to vlastně Priklopil všechno udělal? „Nemohl si najít ženskou. Myslel, že za to může jeho křivý nos, a tak si ho nechal chirurgicky upravit. Jenže ani to nepomohlo. Tak unesl Nataschu,“ říká Ernst.

Wolfgang Priklopil

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.