Soud potvrdil původní tresty: Kuřimské zrůdy budou pykat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Soud potvrdil původní tresty: Kuřimské zrůdy budou pykat!

 (ČTK, ara)

OLOMOUC - Vrchní soud včera potvrdil tresty v kauze týrání chlapců Ondřeje (9) a Jakuba (11). Sestry Mauerovy, Jan Turek, Hana Bašová a Jan Škrla tak definitivně půjdou do vězení. Malou naději má ještě Barbora Škrlová. Její odvolání se teprve bude projednávat.


Kdo je kdo v kuřimské kauze

Vrchní soud dal za pravdu Krajskému soudu v Brně. „Brněnský soud se řádně vypořádal se všemi důkazy a rozhodl správně,“ uvedl olomoucký soudce Milan Kaderka. Klára Mauerová byla odsouzena k devítiletému trestu, její sestra Kateřina dokonce k desetiletému. Hanu Bašovou a Jana Škrlu čeká sedm let ve vězení. Jan Turek si za mřížemi posedí pět let. Včerejšího jednání se účastnili pouze sestry Mauerovy a Jan Turek. Verdikt přijali bez viditelných emocí. Skupina okolo Kateřiny Mauerové týrala Jakuba a Ondřeje od léta 2006 do května 2007. Děti zavírali do klecí, bili, řezali, topili a pálili cigaretovými nedopalky. Cílem bylo vytvořit na slovo poslušné bytosti bez emocí.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.