Pravičáci a cikáni změnili město ve válečnou zónu - V Litvínově tekla krev! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Pravičáci a cikáni změnili město ve válečnou zónu - V Litvínově tekla krev!

Policisté se snažili bojující strany od sebe oddělit.
Policisté se snažili bojující strany od sebe oddělit. (ČTK)

LITVÍNOV – Válečná zóna! Dělobuchy, vodní děla, zbití novináři i policisté. Tak vypadal včera Litvínov. Městem prošel průvod příznivců radikální Dělnické strany. Cílem pravičáků bylo sídliště Janov, obývané početnou cikánskou komunitou. Do cesty se jim postavili policejní těžkooděnci i jízdní policie.

Válečná zóna! Dělobuchy, vodní děla, zbití novináři i policisté. Tak vypadal včera Litvínov. Městem prošel průvod příznivců radikální Dělnické strany. Cílem pravičáků bylo sídliště Janov, obývané početnou cikánskou komunitou. Do cesty se jim postavili policejní těžkooděnci i jízdní policie.

Po projevu pravicových extremistů na Mírovém náměstí zakázal shromáždění litvínovský starosta Milan Šťovíček (ODS). Na tři sta radikálů přesto vyrazilo směrem na Janov. Mezi paneláky na ně čekalo zhruba 150 cikánů s násadami od košťat, klacky a kameny. K nim se přidalo několik levicových extremistů a anarchistů.

A nastala mela! Vzduchem létaly lahve i dlažební kostky. Útočníci nešetřili ani novináře. Policie pak nasadila vodní děla a nakonec zadržela 6 lidí – jeden z nich měl hodit dlažební kostku po policistech. Dva policisté byli zraněni.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.