Heparinový vrah Petr Zelenka: Obětí bylo mnohem víc... Pacientům píchal i inzulin a sůl | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Heparinový vrah Petr Zelenka: Obětí bylo mnohem víc... Pacientům píchal i inzulin a sůl

Heparinový vrah Petr Zelenka (vpravo) byl odsouzen na doživotí. Na snímku v rozhovoru se svým otcem Bohumilem.
Heparinový vrah Petr Zelenka (vpravo) byl odsouzen na doživotí. Na snímku v rozhovoru se svým otcem Bohumilem.

HAVL. BROD – Heparinový vrah Petr Zelenka (32) byl odsouzen za sedm vražd na doživotí. Jenže teď se ukázalo, že obětí mohlo být podstatně víc. Sám Zelenka ve svých výpovědích přiznává mnohem víc mrtvých a také to, že před heparinem experimentoval v havlíčkobrodské nemocnici na pacientech ještě s jinými léky..


.

Podle Zelenkových slov totiž podal heparin více než dvaceti lidem, z toho mělo devět zemřít. První oběť podlehla jeho zvráceným pokusům údajně už v březnu 2006. Jenže až doteď se za prvního zemřelého v důsledku podání heparinu počítal František Škvařil. Ten ale vykrvácel až v červnu 2006. Policie tedy dál prošetřuje záhadná úmrtí na havlíčkobrodském oddělení ARO, kde Zelenka působil. Zatím se jí podařilo prokázat mu sedm vražd a deset pokusů. „Zelenku dál prověřujeme. Nemyslete si, že jsme jeho další možné skutky nechali jen tak být,“ řekla pro iDnes.cz hradecká státní zástupkyně Lenka Faltusová.

Kromě toho kriminalisté také prošetřují, jaké další metody a léky zkoušel Zelenka na pacientech. Z jeho výpovědi totiž vyplývá, že ještě před heparinem podával třeba inzulin: „Začal jsem dormicem a inzulinem. Jedna mě tam tak točila, že sem nestíhal svoji práci, tak jsem jí dal dormicum, aby spala.“ Svým pacientům měl Zelenka údajně píchat i roztok kuchyňské soli.

Heparinový vrah se proti doživotnímu rozsudku odvolal, ale i odvolací soud verdikt potvrdil. Jediné, co Zelenkovi zbývá, je podat dovolání k Nejvyššímu soudu. Jeho advokát teď ale zatím marně čeká na Zelenkovo svolení, zda smí dovolání vůbec podat...


Autor: (ops)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.