Heparinový vrah Zelenka nemá na odškodné pro pozůstalé, ale... Ve vězení nepracuje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Heparinový vrah Zelenka nemá na odškodné pro pozůstalé, ale... Ve vězení nepracuje!

Vrah Zelenka zřejmě pozůstalým nezaplatí ani korunu.
Vrah Zelenka zřejmě pozůstalým nezaplatí ani korunu. (Aha! – Josef Mašek)

Heparinový vrah Petr Zelenka (35) z Jihlavy už si ve Valdicích odseděl tři roky ze svého doživotního trestu.

Pozůstalí po jeho obětech ale své odškodné asi nikdy neuvidí. Zelenka totiž ve vězení vůbec nepracuje, a tak nemá potřebných 2,4 milionu! Navíc dluží, kam se podívá!

Zelenka se jako nemocniční ošetřovatel v roce 2006 v havlíčkobrodské nemocnici dopustil osmi vražd a pokusů o 10 dalších, když pacientům v bezvědomí podával »koňské« dávky heparinu, přípravku na ředění krve. Soud mu vedle doživotního vězení nařídil vyplatit jedenácti poškozeným odškodné cca 2,4 milionu korun. Vyplacen ale nebyl ještě ani haléř! A asi nebude...

„Žádné peníze nemám, protože mě otec vydědil,“ měl Zelenka před časem napsat jedné z poškozených. To otec Bohumil popírá, platit jeho dluhy ovšem nechce už proto, že nadále věří v jeho nevinu. „Z hlediska medicínského nebyla kauza dostatečně objasněna ani k tomu nebyla vůle, takže o nějakém placení nemůže být řeč,“ myslí si Zelenkův otec.

Teď navíc vyšlo najevo, že Zelenka má i další dluhy – čelí už devíti exekučním příkazům za neuhrazené soudní výlohy a také dluží přes 42 tisíc zdravotní pojišťovně... Ve vězení navíc nevydělává! „Pro tento typ odsouzených není v současnosti práce,“ vysvětlila mluvčí valdické věznice Eva Francová.

Pozůstalí tak zřejmě mají smůlu, někteří se dokonce naděje na odškodné vzdali...

Přečtěte si
next20
3. 7. 2011 • 11:17

Tito šmejdi by měli mít práci povinnou. A pokud nechce, měla by za něj závazky převzít rodina. Tatovi a jeho nejblišším bych naprala Heparínu tolik, aby si uvědomil co ten jeho zmetek udělal a blbě nežvanil!!! Pak by se konečně vcítil do pocitů pozůstalých! Co taky může od toho šmejda čekat, když sám je to samé???

illis
26. 2. 2011 • 13:46

a jeho povedený tatínek také . Jak to, že věří v jeho nevinu. Důkazy byly víc než jasné. Vychoval hajzla, tak teď ať za to pyká. Není možné aby někdo beztrestně vzal druhému život. On těch životů vzal víc. Jsem zdravotní sestra a to co udělal synáček dost povedeného tatínka to je pro mne zcela nepochopitelné. Ti lidé mohli žít. Tak ať on doživotně sedí a lepí klidně pytlíky. Já bych mu dala práci s krumpáčem a na mrazu, aby hezky vydělal na odškodné po pozůstalé, to by patřilo a táta mu klidně může pomoci, aby vydělal dost peněz.

hu11
25. 2. 2011 • 16:12

Nemuseli by daňový poplatníci na něj platit na vraha

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.