»Heparinový vrah« Petr Zelenka: Budou ho hypnotizovat? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

»Heparinový vrah« Petr Zelenka: Budou ho hypnotizovat?

Petr Zelenka
Petr Zelenka

PRAHA – Je »heparinový vrah« Petr Zelenka duševně zdráv, či nikoli? Tato otázka podle jeho obhájce Jana Herouta stále nebyla dostatečně zodpovězena.


Nový znalecký posudek na jeho duševní stav proto vypracovává teolog a soudní znalec Maxmilián Kašparů (58) z Pelhřimova.

Podle serveru Denik.cz by posudek měli dostat na stůl soudci Vrchního soudu v Praze, kteří se budou 11. června zabývat odvoláním Zelenky proti uloženému doživotnímu trestu.

Kašparů má i dlouholeté zkušenosti s hypnoterapií a existují spekulace, že hodlá tyto své schopnosti využít v případě Zelenky.

I když tři znalci, kteří stav Zelenky zkoumali, řekli, že netrpí žádnou duševní poruchou a za své činy je plně zodpovědný, on sám v odvolání pro vrchní soud napsal, že jednal pod vlivem duševní poruchy, do níž se promítlo dlouhodobé ošetřování umírajících lidí. „Patrně se u mě jedná také o rozdvojení osobnosti, kdy jsem jednak akčně pomáhal pacientům zejména při resuscitaci, a současně jsem jim škodil,“ napsal Petr Zelenka do odvolání.


Autor: (dom)
Foto ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.