Policejní honička: Stříleli po řidiči! Jel Prahou rychlostí 160 km/h! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Policejní honička: Stříleli po řidiči! Jel Prahou rychlostí 160 km/h!

PRAHA – Automobilová honička, střelba a bouračka! Rušnou noc prožili pražští policisté. Začalo to včera půl hodiny po půlnoci, když si dopravní hlídka všimla v Modřanské ulici v Praze 4 podezřelého vozidla.


Pátrací zařízení Look ve služebním voze ji upozornilo, že před ní jede kradené auto. Policisté chtěli červenou toyotu a její posádku zkontrolovat. Jakmile ale řidič uviděl znamení »STOP« a rozsvícené modré majáky, začal ujíždět k Jižnímu Městu. V patách toyotě vyrazilo několik hlídek.

„Řidič jel místy rychlostí až 160 km/h. Porušil snad všechna pravidla silničního provozu. Několikrát jel v protisměru. Dokonce ohrozil protijedoucí autobus MHD. Jeho řidič naštěstí stačil zastavit,“ líčil mluvčí pražské policie Tomáš Hulan. U ulice K Lebeškám vjel řidič na polní cestu a nezastavila ho ani železná závora. Přerazil ji a se značně poškozeným vozem pokračoval polem dál. Teprve v obci Horní Břežany narazil do plotu. „Po této kolizi se ještě pokusil odjet. Přitom naboural do policejního vozu, který mu zablokoval cestu, a ještě ho tlačil několik metrů před sebou. Policisté použili varovné výstřely. Řidiči se ale podařilo utéct. V autě nechal svého spolujezdce, jednadvacetiletého muže z Kladenska,“ dodal Hulan. Incident se obešel bez zranění.


Autor: (vet)

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.