Řidička si v autě spolu s »klíčkem« zabouchla i mimino! Nedobytná tesla: Skla odolalala i kladivu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Řidička si v autě spolu s »klíčkem« zabouchla i mimino! Nedobytná tesla: Skla odolalala i kladivu!

Policistům se záchranné kladivo rozpadlo, pochlubili se fotkou.
Policistům se záchranné kladivo rozpadlo, pochlubili se fotkou. (Foto Městská policie Curych, Tesla, Reuters)

Supermoderní auta Tesla budí úžas v mnohých ohledech, kralují elektromobilům a patří mezi »nejchytřejší« vozy vůbec. Nepřevrátilené, atd... Teď se ukázalo, že umějí být také pěkně nedobytné – v dobrém i zlém.

Bizarní shoda okolností přivodila drama řidičce Tesly X ve švýcarském Curychu, jak píše tamní list Blick. Zabouchla si dálkové ovládání od dveří (obyčejné klíče jsou dávno passé), které zřejmě zlobilo, možná kvůli neúspěšném aktualizování softwaru. Každopádně se auto samo nečekaně zamklo i s dvouměsíčním dítětem uvnitř!

Na podobné patálie výrobce pamatuje: díky tomu, že je tesla z mnoha důvodů připojena na internet přes wi-fi i mobilní datové sítě, lze ji také přes majitelův chytrý mobil odemknout. Jenže ouha, k nehodě došlo v podzemních garážích, kam signál nedosáhne! A kvůli nízkým stropům nemohla přijet ani odtahovka, aby auto vyvezla ven na signál. Na druhou stranu aspoň miminku nehrozilo přehřátí od sluníčka...

Řidička s kamarádkou napřed poprosily o pomoc správce garáží. Asi hodinu se do luxusního auta dobývali (a to i hrubou silou, hasicím přístrojem, židlí, železnou nohou od stolu...) a zároveň se marně snažili dovolat na infolinku Tesly. „Začaly jsme být nervózní, kvůli tmavým sklům jsme na dítě neviděly, a má i dobré odhlučnění,“ popsala listu 20 minuten ona kamarádka.

Zlodějská metoda

Zoufalá matka tedy povolala městské policisty; ti také nepřišli na jiné řešení než vysklít okno. Nabídli však lepší vybavení. Začali záchranným kladívkem určeným právě na rozbíjení autoskel. Jenže místo skla se rozbilo kladívko!

Uspěli až nástrojem, který si spíš představíte v rukou kasaře než policisty: páčidlem. „Až zpětně jsme se dozvěděli, že okna byla z neprůstřelného skla,“ uvedla mluvčí městské policie. Ta v základní výbavě nejsou, přidávají je specializované firmy. „Ani majitelka to nevěděla.“

A jak dopadlo dítě? „Malý z toho dramatu nic neslyšel, ani rány, ani autoalarm,“ uzavírá happy end matčina kamarádka. „V sedačce tvrdě spal.“



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.