Novinka v safari ve Dvoře Králové: Mladá krev Khalila a Tessy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Novinka v safari ve Dvoře Králové: Mladá krev Khalila a Tessy!

Khalila
Khalila (Foto pro Aha! – Simona Jiřičková)

Lví smečku omladil safari park ve Dvoře Králové. Z německé Zoo Neuwied získal dvě rok a půl staré lvice berberské. Jsou to sestry Khalila a Tessy.

Návštěvníci budou dvojici samic potkávat v části afrického safari, kde mohou jezdit mezi lvy svými vozy. Lví sestry se tu budou pohybovat se samcem Bartem (6), který je stejného druhu jako lvice. I on má sourozence, bratra Napoleona (6), jenže ten přítomnost samic zatím nerespektuje. „Proto bude do safari chodit odděleně a střídat se tam s ostatními,“ informovala mluvčí safari parku Simona Jiřičková. Vedle lvů berberských zahrada v současnosti chová ještě tři samice lva afrického.

V popředí Khalila se svojí sestrou Tessy si už od začátku jara zvykají na automobilový provoz v africkém safari


Nuda nehrozí
Khalila i Tessy nebyly z původního domova na provoz safari připravené a pracovníci královédvorské zahrady proto zjara podnikali zkušební jízdy auty, aby si navykly na různé situace. „Ukázalo se, že ruch kolem sebe vnímají velmi dobře a navíc jsou velmi aktivní a hravé, takže nuda návštěvníky rozhodně nečeká,“ řekla královédvorská zooložka Gabriela Linhart.

Tessy

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.