Vlastimila (94) a Vladimír (98) Jakešovi z Ostravy: Jsme spolu 65 let | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Vlastimila (94) a Vladimír (98) Jakešovi z Ostravy: Jsme spolu 65 let

Po 65 letech znovu v obřadní síni jako nevěsta a ženich.
Po 65 letech znovu v obřadní síni jako nevěsta a ženich. (Foto Aha! – Karel Janeček)

Káru života společně táhnou neuvěřitelných 65 let! Vlastimila (94) a Vladimír (98) Jakešovi z Ostravy kamennou svatbou stvrdili svůj manželský svazek. Poprvé se brali osm let po válce a včera do obřadní síně zamířili znovu.

Rodiny obou oslavenců sousedily přes ploty v malé obci Hradčany u Prostějova. „Tam jsme vlastně po sobě pokukovali už jako malé děti. Později jsem si Vláďu prosila, zda by mi nemohl ušít taneční boty,“ vzpomínala oslavenkyně Vlastimila.

Obuvník Vladimír pohodlné botičky ušil a nazul své vyvolené. „Dotančili jsme až ke svatebnímu oltáři. Pak se narodila dcera Dáša a o tři roky později syn Vladimír,“ popisuje manželka, která má za to, že receptem na manželství je tolerance. „Bez té by to rozhodně nefungovalo. Ale hlavní je přece jen láska. Dvě srdce jí naplněná nemůže od sebe nikdo a nic oddělit,“ přitakal Vladimír, který dodnes aktivně zahrádkaří a svou rodinu zásobuje čerstvým ovocem a zeleninou. Do Ostravy se pár za bydlením a prací stěhoval roku 1960. „Tehdy jsme ještě chodívali tancovat. To už dnes kvůli bolavým nohám nejde,“ lituje Vlastimila, někdejší vychovatelka i prodavačka. Baví se tak pletením, háčkováním, zavařováním a hlavně hlídáním dětí. Mají pět vnoučat a čtyři pravnoučata, takže o zábavu má postaráno. Slavila i dcera

Den oslavy a obřadu 65. výročí sňatku rodičů byl slavnostní na druhou. Dcera manželů Dagmar měla půlkulaté narozeniny. „Dnes opravdu slavím 65 let života. Naši mě počali ještě před svým prvním obřadem,“ svěřila se Aha! učitelka, která vyučuje ještě i v penzi. Má dva syny a její mladší bratr Vladimír (62) má pro změnu dvě dcery a jednoho syna.

Jak se výročí počítají?

*50 let zlatá svatba
*55 let smaragdová svatba
*60 let diamantová svatba
*65 let kamenná svatba
*70 let platinová svatba
*75 let korunovační svatba

Na video ze svatby se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.