Stále uniká, přitom se nemaskuje! Jak to, že ho nikdo nepoznává? Fantom přepadl 3 banky | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Stále uniká, přitom se nemaskuje! Jak to, že ho nikdo nepoznává? Fantom přepadl 3 banky

Policisté při pátrání po lupiči prosí o pomoc veřejnost.
Policisté při pátrání po lupiči prosí o pomoc veřejnost. (Foto: Policie ČR)

Pořekadlo o tom, že s jídlem roste chuť, sedí zřejmě na lupiče, který přepadává banky na severu Čech. Jeho tvář pokaždé zachytily kamery, přesto ho nikdo nepoznal. Policisté teď zveřejnili záběry z jeho první loupeže, ke které došlo už v roce 2013

.Lupič tehdy přepadl banku v Kadani. Pokladní mu ale odmítla peníze vydat, a tak odešel s prázdnou. Letos 12. června se podle kriminalistů do Kadaně vrátil. Tentokrát byl úspěšnější, odnesl si 350 000 korun. Rychle nabyté peníze ale zřejmě stejně rychle rozházel, a tak 21. září loupil znovu, a to v Podbořanech. Částku, se kterou z tamní banky odešel, policisté nezveřejnili, uvedli ale, že i tady, stejně jako v předchozích případech, hrozil pokladní střelnou zbraní.

Nově teď policisté zjistili, že si lupič banku v Podbořanech obhlížel předem. „Byl tam dva dny před loupeží, tedy 19. září. V době polední pauzy vešel do vstupních prostor a po chvíli odešel,“ uvedla policejní mluvčí Alena Bartošová. Lupič (asi 40) se přitom nijak zvlášť nemaskuje. Během loupeže v Kadani měl na tváři několikadenní strniště, kšiltovku a dioptrické brýle. Mění pouze vlasy. Zatím v Kadani je měl nakrátko střižené, v Podbořanech použil tmavou paruku staženou vzadu do ohonu. Brýle, čepici a vousy měl i při své první loupeži v roce 2013.

Víte, kdo to je?
Policisté při pátrání po lupiči prosí o pomoc veřejnost. „Je možné, že si nechal narůst vousy jen kvůli loupeži. Důležité jsou brýle, předpokládáme, že je nemění. Právě podle nich by ho mohl někdo poznat,“ uvedl už dříve vyšetřovatel Jiří Král.



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.