Dvěma Čechům šlo o život: V patách jim byl medvěd! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 27. dubna 2024

Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav

Dvěma Čechům šlo o život: V patách jim byl medvěd!

Z lesa se vynořuje obří šelma...
Z lesa se vynořuje obří šelma... (Reprofoto YouTube.com)

Jízda na kole je zábava. Jste na čerstvém vzduchu, kocháte se přírodou, pročistíte si hlavu... To ale platí jen do chvíle, než vás začne pronásledovat obrovský medvěd! Přesně to se totiž stalo dvěma Čechům na Slovensku!

K nečekanému setkání s šelmou došlo v pondělí v bike parku Malinô Brdo, jenž leží na okraji slovenského Ružomberoku. Video natočil jČech Alan Pukowiec díky kameře umístěné na přilbě. Začíná záběry, jak si to dvojice krajanů sviští na odpružených kolech z kopce lesem, pak ale přichází levotočivá zatáčka a... V tu chvíli se mezi stromy zničehonic vynořuje obrovský medvěd a okamžitě začíná pronásledovat cyklistu jedoucího vpředu! „Do pí*i! Do pí*i! Medvěd!“ řve vyděšeně Pukowiec.

Jeho záběry už obletěly svět a jen na serveru YouTube je zhlédy přes čtyři miliony lidí! A mnohým z nich při tom běhá mráz po zádech...
Češi ale měli kliku, protože šelma pronásledování »kořisti« záhy vzdala a opět zmizela mezi stromy. „Bacha! Stůj! Stůj!“ řval potom kameraman na nicnetušícího kamaráda, aby mu řekl o nebezpečí, v jakém byl.

S dramatickými záběry se Češi podělili se zaměstnancem bike parku Dušanem Vižníkem, jenž je s jejich souhlasem nahrál na internet. „Byl to pro ně velmi silný zážitek. Byli trochu otřesení, ale dostali se z toho. Potom ještě jezdili celý den, jen se víc dívali do lesa než na cestu,“ popsal Vižník severu tvnoviny.sk.

Na video, které natočili během útoku se můžete podívat zde:

Video se připravuje ...



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.