Zázrak v Klášterci nad Ohří: Daniele (42) hodinu nebilo srdce! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zázrak v Klášterci nad Ohří: Daniele (42) hodinu nebilo srdce!

Daniela má defibrilátor voperovaný pod kůží.
Daniela má defibrilátor voperovaný pod kůží. (Foto Aha!: Kateřina Moravcová, archiv rodiny)

Měsíc před svými 40. narozeninami zaměstnala své anděly strážné Daniela Pechová (42). Zastavilo se jí srdce. Znovu naskočilo až po neuvěřitelných 60 minutách. Podobně jako zpěvačce Věře Špinarové (†65). Jenže Daniela měla štěstí, přežila a jako zázrakem je bez následků.

Daniela z Klášterce nad Ohří se podruhé narodila 28. března 2015. Ráno vstala, šla si udělat snídani a odešla do obýváku. Tam zkolabovala. Manžel slyšel ránu a hned se šel podívat, co se stalo. Byl náhodou doma, protože pracuje jako řidič kamionu a s rodinou bývá jen o víkendech.

„Já sama si z toho nic nepamatuji, výpadky paměti mám dokonce dva měsíce před osudným kolapsem. Manžel ke mně prý přiběhl a začal mi dělat spolu se synem masáž srdce podle pokynů operátorky ze záchranky. Pomáhal jim i soused. Jenže se jim to nedařilo a v koncích po 40 minutách byli i záchranáři. Lékařka dokonce ohlásila exitus. Manžel ji ale prý prosil, ať to ještě zkusí,“ vypráví se slzami v očích Daniela. Trpělivost se vyplatila a po 60 minutách začalo její srdíčko zase tlouct. „Převezli mě do ústecké nemocnice, kde jsem dva dny ležela v kómatu a dva dny v umělém spánku, ze kterého mě začali probouzet. A úspěšně!“ dodává pacientka.

Nikdo ale rodině nedával naději, že by po tak dlouhé zástavě byla bez následků. Do těla jí sice voperovali defibrilátor, to je ale naštěstí jediná stopa po celé příhodě. „Stále víc věřím, že je něco mezi nebem a zemí. Jsem velmi vděčná, že nade mnou nezlomili hůl a nepřestali s oživováním,“ uzavírá.

Zástava z chřipky?
Daniela přiznává, že důvodem kolapsu mohla být přechozená chřipka a Long QT syndrom, což je forma nepravidelného srdečního tepu, který se u ní objevil.

Poděkování lékařce
„Prostřednictvím Aha! bych moc chtěla poděkovat
lékařce záchranné služby Marii Hodkové, že mi zachránila
život. Dodnes nechápu, že mě vydrželi tak
dlouho oživovat,“ vzkazuje Daniela.

Podobně jako Špinarová (†65)
Daniela prodělala zástavu srdce jako zpěvačka Věra Špinarová (†65). Ta zkolabovala ve středu před týdnem na koncertě v Čáslavi a také jí masírovali srdce. Byla letecky přepravena do nemocnice v pražském Motole a uvedena do umělého spánku. Z něj se bohužel již neprobrala, zemřela minulou neděli v osm hodin večer. Poslední rozloučení se koná zítra v obřadní síni krematoria ve Slezské Ostravě. Veřejnost se jí může poklonit od 9:00 do 12:00, odpoledne proběhne obřad jen v kruhu rodinném.

Video: Žena mluví o její 60minutové zástavě srdce



Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.