Fenku Šedou už páníček nechtěl: Zmrzačil ji lopatou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Fenku Šedou už páníček nechtěl: Zmrzačil ji lopatou!

Z rozdrceného kloubu fence trčela kost a lezli červi. Z vážného zranění se vzpamatovávala půl roku.
Z rozdrceného kloubu fence trčela kost a lezli červi. Z vážného zranění se vzpamatovávala půl roku. (Foto: Rafael Ops)

Půl roku léčení. Půl roku bolesti a nekonečných převazů. To vše má za sebou fenka Šedou (2), kterou její původní majitel zmrzačil lopatou. Z nejhoršího už je venku. Teď čeká na milující rodinu.

„Bývalý majitel Šedulince usekl část patního kloubu. Prožila si velké utrpení. Má za sebou těžkou operaci, šest měsíců nosila límec. Do konce života už bude nosit ortézy, které se musí vyrábět na míru. Přes prožité hrůzy je to ale velký miláček, který má rád lidi i ostatní pejsky,“ poznamenala Iva Volková ze sdružení Rafael, která se o Šedou stará.

Péče o handicapovanou fenku ale bude náročnější, proto Iva Volková hledá pro Šedou ten nejlepší domov. „Vyhlašuji konkurz na novou rodinu. Šedulinka si toho zažila tolik, že si zaslouží jen pochopení a lásku. Ráda bych pro ni našla někoho obětavého, kdo bude mít dostatek času. Nebude bydlet příliš daleko, abych ji mohla navštěvovat a zajišťovat další ortézy,“ uvedla Volková. Věří, že lidé se srdcem na dlani stále žijí a Šedou konečně čeká štěstí. Podmínkou adopce bude několik návštěv v útulku, aby se noví majitelé s fenkou dostatečně seznámili a naučili se, jak se o postiženou packu starat.
Za trýznění padl průlomový verdikt
Fenka Šedou jako štěně nahrazovala dětem Václava P. (47) z Protivína hračku. Když je omrzela, skončila uvázaná na řetězu. Zvíře bylo majiteli odebráno poté, co ji nechal několik dní bez jídla s otevřenou zlomeninou zadní nohy. Z rány jí trčela kost a lezli červi. Václav P. se za to zpovídal před soudem. Za zanedbání péče o zvíře dostal půlroční podmínku. Podle odborníků šlo o průlomové rozhodnutí.

Víte, že...
...Rafael Ops je první zařízení v Česku, které se specializuje na nejbrutálnější případy týrání psů? Poskytuje dočasný domov těm, kteří potřebují nejen zdravotní, ale i psychickou péči.



Přečtěte si
tenerife
30. 3. 2017 • 08:54

Je mi vždy těžko z toho, co je člověk svému nejlepšímu příteli schopen udělat....taková zrůda.

ivanak
29. 3. 2017 • 18:37

Za takové týrání pejska je podmínka průlomové odsouzení?Takový člověk je zrůda a měl by cítit stejnou bolest,jako ten pejsek.Nepochopím,jak může ublížit zvířeti.Pejskovi,který by ho v životě nezradil a byl schopný ho bránit proti všem,kteří by mu chtěli ublížit.NEODPUSTITELNÉ!!!!

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.