Ve skále je ukrytý nacistický poklad! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Ve skále je ukrytý nacistický poklad!

Lubomír Bystroň z Paskova s důkazy, které podle jeho názoru svědčí o existenci pokladu.
Lubomír Bystroň z Paskova s důkazy, které podle jeho názoru svědčí o existenci pokladu. (Foto Aha! – Karel Janeček, Google.cz)

Najde umělecká díla, která nacisté ukradli Židům? Lubomír Bystroň (60) z Paskova věří, že skála v budišovském lese ukrývá tajný poklad z konce druhé světové války.

V dětství bydlel hledač pokladů Lubomír Bystroň právě na Budišovsku. „Tehdy byl jeden ze sousedů stále v lese s lopatou a krumpáčem. Viděl, jak sem nacisté poklad vozí a jsem po něm také pátral. O pokladu mi vyprávěl i otec,“ popsal.

Pro svoji teorii má Lubomír Bystroň prý i důkazy. „Soused byl Rumun. Seznámil se v obci s vdovou po německém vojákovi. Ta údajně vzpomínala, jak do lesů na konci války jezdily plně naložené auťáky s vojenským doprovodem,“ popsal hledač pokladů. „V lese se tam pohybovalo tak 1500 dělníků. Na co by je tam Němci měli, když ne na ukrývání ukradeného židovského majetku? Jsou tam obrazy. A také jiná umělecká díla. Skála udržuje konstantní teplotu,“ tvrdí Bystroň.

Mapy jako důkaz
V Paskově, kde Bystroň bydlí, našel prý další důkaz o existenci pokladu. Dům před ním obýval inženýr Otakar Sitek. „Nechal v něm vojenské mapy. Pátral po tom pokladu. Mapy vám neukážu, aby mi poklad nikdo nevyfoukl. Prodám pozemek, a ty statisíce dám do hledání pokladu. Žádám teď o povolení, brzy chci začít kopat,“ uvedl Bystroň.

Rád by přivítal spolupracovníky, kteří by se s ním do pátrání pustili.

Historik příliš nadějí nedává
„O tom, že by se u Budišova nacházel nacistický poklad, jsem zatím neslyšel. Spíš mi to připadá, že se v poslední době objevuje obrovské množství míst, kde měli nacisté něco ukrýt: dokumenty, zlato, umělecké předměty,“ říká historik ostravského muzea Roman Bertha. „Neříkám, že se někdy ještě něco nemůže najít, ale absolutní většina těchto informací se nikdy nepotvrdí,“ dodal.


Co na to památkový ústav
„Vzhledem k tomu, že neuvádíte žádné  relevantní zdroje, o které by se tvrzení hledače opíralo, nelze se k míře pravděpodobnosti nálezu vyjádřit.  Jakékoliv hodnocení něčeho, co nebylo nalezeno, by bylo pouhou spekulací,“ uvedla Petra Batková z ostravského pracoviště Národního památkového ústavu.

Kde naposledy hledali nacistický poklad

Zlatý vlak – byl vloni cílem hledačů pokladů v Polsku. Žádný poklad se však nalézt nepodařilo.
Štěchovický poklad – hledá ho už 26 let nadšenec Josef Mužík. Tvrdil, že poklad našel, ale žádný důkaz neukázal.
Podzemní továrna Richard – největší továrna z 2. světové války v podzemí na českém území. Žádný poklad uvnitř nebyl.

Přečtěte si
Eduard Solnař
24. 1. 2023 • 15:36

Kolega než umřel mi dal nesprávný typ -poklad PS nic jsem nenašel škoda .

Eduard Solnař
21. 1. 2023 • 11:28

Kdybych našel musel by platit zákon z roku1950 který komunisti zrušili :Jedna třetina Stát, druhá nálezce třetí majitel pozem­ku.10­%nález­ného nikoho nemotivuje nález ohlásit.

solnareduard
17. 11. 2022 • 13:16

Pane Bystronˇdokážu bez detektoru potvrdit Vaší doměnku v bušovském lese.tel:+420 723 731 197

solnareduard
17. 11. 2022 • 12:56

Ve skále na jihu Čech je ukrytá část Jantarové komnaty a umělecká díla.Bohu žel stát z urítého důvodu nemá zájem odkrýt nacistické poklady a archívy-víme proč nezveřejněná dohoda s NSR.T je můj názor.

pavucinka
23. 1. 2017 • 17:14

O statku v Bezejovicích se toho také hodně napovídalo.Přitom jsou zajímavé spíše jiné věci, Pozdější.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.