Rodiče měli pro děti jen bití a nadávky: Julius a Nikola se neuměli ani najíst! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Rodiče měli pro děti jen bití a nadávky: Julius a Nikola se neuměli ani najíst!

Julius C. se hned po narození synem chlubil. Teď je obžalován za jeho týrání.
Julius C. se hned po narození synem chlubil. Teď je obžalován za jeho týrání. (Foto Facebook, Chomutovský deník, koláž ahaonline.cz)

Znali jen bití, nadávky a hlad. Neuměli pořádně mluvit ani se umýt či najíst. V takovém stavu se v roce 2011 dostali do Klokánku sourozenci Nikola (tehdy 4) a Julius (tehdy 3) z Chomutova. Jejich rodiče Anděla R. (38) a Julius C. (40) teď čelí u soudu obžalobě za jejich týrání.

Státní zástupce uvedl, že své děti týrali od roku 2007, tedy od doby, kdy se narodila Nikola, do roku 2011, kdy skončily v zařízení pro ohrožené děti Klokánek. Děti byly svědky jejich prudkých hádek a napadání, rodiče si před nimi dokonce aplikovali drogy. Třískali je vařečkou a Nikolu zřejmě řezali i nožem. Nechávali je hladové, takže chodily žebrat. Poznamenali je natolik, že jsou obě nyní retardované.

„Julius byl vzteklý. Vynucoval si věci křikem. Cenil při tom zuby a ruce zatínal jako drápy,“ popsala pracovnice Klokánku, kde děti na čas skončily. Chlapec podle ní neznal sprchu a panicky se bál vody. On ani jeho sestra nemluvili, jen ze sebe vyráželi slova, většinou sprostá. „Když viděl nůž, křičel: nože, krev, nože, krev!,“ líčila.

Naprosto šokující pak byla její výpověď týkající se Juliových her s panenkami. „Roztahoval jim nohy a lízal je. Nikola řekla, že ho to naučil táta,“ uvedla. Dodala, že chlapcova sestra zase předváděla břišní tance jako profesionálka. „Na hřišti pak tančila u tyče. Prý ji to naučila maminka,“ dodala.

Rodiče soud nezajímá
Obě děti jsou nyní u pěstounů na Berounsku. Soud s jejich rodiči, kterým hrozí až osm let vězení, pokračuje i dnes. Ani jeden se ho ale neúčastní, požádali, aby se jednání konalo bez nich.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.