Kočka Edita je kojná: Zachránila pět cizích koťat! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Kočka Edita je kojná: Zachránila pět cizích koťat!

Edita momentálně dopřává mateřské mléko černému Plaváčkovi a flekaté Bimbě. Také černému Eugenovi (vzadu).
Edita momentálně dopřává mateřské mléko černému Plaváčkovi a flekaté Bimbě. Také černému Eugenovi (vzadu). (Foto Aha! – Slávka Červená)

Překočkováno mají v útulku pro zvířata v nouzi ve Zlíně. Starají se o 70 koček, kapacita je přitom 40 zvířat. Nejde jen o nalezence. Bezohlední lidé přes plot útulku přehazují i slepá koťátka. Pět jich již zachránila »kojná«, kočka Edita (1,5).

„Máme už 40 koťátek, která potřebují nový domov. Nejhorší je bezohlednost lidí. Koťata vyhodí v lese, do pole nebo je k nám přehodí přes plot. Když jsou to několikadenní drobečci, je to problém,“ říká Eva Drozdová (31), pracovnice útulku. Koťátka ještě potřebují mámu a její mléko. Když v útulku taková kočka není, musí je krmit speciálním mlékem z lahve, což je časově i finančně náročné. Naštěstí trochu vypomohla Edita.

„Ta odchovala své čtyři potomky, kteří jsou už v rodinách, a pak dalších pět koťat adoptovala. Zahřívala je, čistila a kojila. Je to taková kojná,“ ukázala Drozdová na hodnou mámu želvovinového zbarvení. Velké množství koček a koťat není jediný problém. V útulku se často ocitnou v zuboženém stavu. „Mají průjmy, teče jim z očí. Léčba je finančně náročná.  Dalo by se tomu předejít, kdyby majitelé kočky kastrovali,“ dodala Drozdová.
Noví majitelé ušetří za kastraci
V útulku hledají domov nejen pro koťátka, ale i pro dospělé kočky. „Dospělých kastrovaných koček, které by rády našly nový domov, máme v útulku 30,“ uvedla Eva Drozdová. Nový chovatel by tak ušetřil za kastraci, která přijde na 800 až 1000 Kč.

Chcete je?
Rádi byste si vzali koťátko do rodiny a dali mu domov? Volejte na číslo: 577 244 444, nebo napište na e-mail: utulekzlin@volny.cz



Přečtěte si
anezat
6. 9. 2016 • 13:21

Krásný článek a i fotky jsou pohlazením pro duši. Díky.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.