Marcel (42) z Všebořic: Odzbrojil lupiče s kudlou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Marcel (42) z Všebořic: Odzbrojil lupiče s kudlou!

Statečnost Marcela Vály ocenil i vedoucí ústecké policie Vladimír Danyluk (vlevo) a regionální manažér Lidlu Petr Fukal (uprostřed).
Statečnost Marcela Vály ocenil i vedoucí ústecké policie Vladimír Danyluk (vlevo) a regionální manažér Lidlu Petr Fukal (uprostřed). (Foto Aha! – Jana Ulrichová)

Pokladního v Lidlu v ústeckých Všebořicích přepadl s nožem v ruce lupič (19). Prodejna byla v tu dobu plná lidí, vyděšenému pokladnímu pomohl ale jen Marcel Vála (42).

S lupičem začal mluvit, vzal ho stranou a nakonec ho i odzbrojil. „Byl jsem tam nakupovat s manželkou. Stáli jsme ve frontě u kasy, před námi byla ještě jedna paní. Najednou jsem zaslechl: Dej mi peníze. Napřed jsem si myslel, že je to syn té paní přede mnou, pak jsem ale uviděl, že má kuchyňský nůž,“ popsal přepadení Marcel, který pracuje jako řidič.

Vůbec se nerozmýšlel, stoupl si mezi lupiče a ženu a s útočníkem začal mluvit. „Ptal jsem se ho, co má za problém, on řekl, že potřebuje peníze. Namítl jsem, že to my všichni, že takhle se to nedělá, ať si je vydělá. Na to mi řekl, že už to zkoušel,“ popsal rozhovor s lupičem, který ostatní nakupující nechápali. Někteří mu radili, ať ho raději nechá být, že je určitě zfetovaný. Ostatní nadávali, že zdržuje frontu. Nikdo mu nepomohl.

Marcel Vála, když viděl, že je pokladní v šoku, vzal lupiče stranou. „Opravdu se mnou poodešel. Dál jsem s ním mluvil a pak jsem mu řekl, ať mi dá ten nůž a že zavoláme policii. Kupodivu souhlasil,“ dodal. Skromně pak prohlásil, že své jednání za nijak mimořádné nepovažuje. „Je to samozřejmost,“ řekl.


Policie: Je statečný chlap!
Přestože se Marcel hrdinou necítí, policisté říkají, že je to statečný chlap! „Nestává se často, aby se někdo zachoval takhle duchapřítomně,“ řekl vedoucí ústecké policie Vladimír Danyluk, který včera čin společně s manažerem Lidlu Petrem Fukalem ocenil. Podle něj zabránil krveprolití, protože není vyloučeno, že by lupič nůž použil.

Lupič skončil ve vazbě
Mladík dosud nebyl trestaný. Na soud teď čeká ve vazbě. Za loupež mu hrozí až 10 let vězení.

Přečtěte si
monza
26. 8. 2016 • 15:30

Ať je dotyčný "hrdina" rád,že narazil na "lu*** debila". Kdyby to byl odhodlaný lupič,tak by byl možná po smrti.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.