V Šenově sněží i v květnu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

V Šenově sněží i v květnu!

Na auta se dá v Šenově u Nového Jičína psát. Třeba nápis Aha!
Na auta se dá v Šenově u Nového Jičína psát. Třeba nápis Aha! (pro Aha!: Karel Janda)

ŠENOV U NOVÉHO JIČÍNA – Nekompromisní postoj zaujali lidé bydlící u továrny Perlit uprostřed Nového Jičína. Podnik vyrábí sypkou hmotu do stavebních izolací.

Nekompromisní postoj zaujali lidé bydlící u továrny Perlit uprostřed Nového Jičína. Podnik vyrábí sypkou hmotu do stavebních izolací. Oko-lím však poletují všudypřítomné malé částečky bílého prachu, takže i v létě to vypadá, že sněží.

Lidé chtějí podnik zablokovat hromadami stavební suti vysypanými na příjezdovou cestu. Tvrdí, že zaprášeného prádla, vrstvy prášku na autech, domech či zemi už bylo dost. „Už nám nezbývá nic jiného než tu továrnu takto zastavit. Můžeme se pokusit udělat petici, ale to bude určitě k ničemu,“ říká rezignovaně iniciátor protestů František Horák.

Podporuje ho v tom i starosta obce Vladimír Demeter. „Jednáme s jinými úřady už téměř dva roky a jsem z toho zklamaný. Protesty mají moji podporu, taky mám perlit na domě,“ tvrdí nejvyšší představitel obce.

Látka není jedovatá, takže jsou na ni úředníci krátcí. Polský majitel má tento týden dovolenou. František Horák chce začít vybírat peníze na pořízení suti ještě tento měsíc.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.