Opilec za volantem: Zabil si ženu (†33) a syna (†5)! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Opilec za volantem: Zabil si ženu (†33) a syna (†5)!

Otec vyletěl s vozem ze silnice přímo do stromu.
Otec vyletěl s vozem ze silnice přímo do stromu. (Foto HZS Ostrava)

Velikonoční pomlázkou už nikdy nedostane od syna (†5) jeho maminka (†33). Oba zabil manžel a otec (36) při havárii u obce Skřipov na Opavsku. Měl v sobě v neděli před devátou ráno přes jednu promile alkoholu! Otec zranil i dalšího syna (3) a sám sebe. Věděla ale matka dvou dětí, že je manžel opilý?

Nezodpovědný otec naložil manželku a dva syny do dodávky a pak opilý narazil do stromu. K rodinné tragédii došlo v úseku mezi Bílovcem a Skřipovem. V kabině dodávky zůstala mrtvá manželka a starší syn. „Při dechové zkoušce naměřili řidiči více než promile alkoholu,“ řekla policistka Daniela Vlčková.

Nešlo pomoct

Pětiletý syn a matka zůstali zaklínění uvnitř automobilu. „Poté, co se je hasičům podařilo vyprostit, museli zasahující lékaři konstatovat u obou smrt. Žena i dítě utrpěli mnohočetná poranění na více částech těla a nebylo možno jim pomoci,“ popisoval tragédii záchranář Lukáš Humpl. Zraněn byl i tříletý syn a otec, jenž tragédii způsobil. Oba skončili v ostravské fakultní nemocnici a podle záchranářů jsou mimo ohrožení života.

Pil ještě ráno?

Policisté zjišťují, zda se otec posilnil pivem, vínem či destilátem ráno před jízdou, nebo zda mu koloval krví alkohol ještě z předešlého dne.
Zatím všechno nasvědčuje tomu, že v opilosti vyjel otec do zatáčky riskantně a rychle. „Vyjel mimo vozovku a narazil do stromu z dosud neznámých příčin,“ uvedla policistka Vlčková.

Muže nyní čekají výslechy na policii, soud a zřejmě i vězení. A doživotní noční můry...

Vylezl sám

Mrtvou maminku a jejího staršího syna vytahovali z dodávky hasiči. Z kabiny vyprostili i zraněného mladšího syna. Otec se ven z vozidla dostal sám.

V úseku se nejezdilo

„Provoz na silnici, která byla z důvodu tragické nehody od 9.15 hodin uzavřena, byl obnoven před 13. hodinou,“ sdělil Aha hasič Petr Kůdela.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.