Spolujezdkyně mi »hrábla« na volant... Pak vyletěla z auta! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Spolujezdkyně mi »hrábla« na volant... Pak vyletěla z auta!

Auto se několikrát přetočilo, než skončilo na střeše v poli.
Auto se několikrát přetočilo, než skončilo na střeše v poli. (Foto: Policie ČR)

Bezpečnostní pásy nejsou na okrasu. Přesvědčila se o tom spolujezdkyně (21), která za jízdy vypadla z vozu u obce Záhoří na Písecku. Seděla v Seatu Ibiza, když vůz dostal smyk a skončil po pár saltech na střeše.

„Osmadvacetiletý řidič zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy stavu vozovky a dostal smyk. Vůz se přetočil a spolujezdkyně při rotaci vypadla. Těžce zraněnou ji pak odvezl vrtulník,“ řekl policista Milan Bajcura. Svědkové ale popisují nehodu jinak. Za vším může být zbytečný hazard. „Vše se nám odehrálo před očima. Jeli jsme s přítelem za nimi. Řidič jel normálně po rovné a suché silnici. Zničehonic strhl volant doleva do protisměru, vzápětí zpátky doprava a dostal smyk,“ popsala nehodu na sociální síti jedna ze svědkyň. „Vjel do příkopu, kde je to nakoplo a auto začalo dělat kotrmelce. Vtom vylítla z auta holka. Když jsme u ní čekali na záchranku, řekl řidič, že mu spolujezdkyně hrábla do řízení,“ uvedla svědkyně. Co se skutečně v autě stalo, musí vyšetřit policie.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.