Dojemné setkání matky s dcerou: Shledaly se po 82 letech! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Dojemné setkání matky s dcerou: Shledaly se po 82 letech!

Dojemné setkání na letišti... Lena dceru porodila, když jí bylo pouhých 14 let.
Dojemné setkání na letišti... Lena dceru porodila, když jí bylo pouhých 14 let. (Foto ara)

Američanka Lena Pierce (96) otěhotněla v pouhých 13 letech. Porodila zdravou holčičku, kterou jí úřady po půl roce odebraly. Od té doby svou dceru neviděla – až dosud! Po 82 letech se šťastně shledaly!

Protože stát označil Lenu za příliš mladou na to, aby se o miminko dokázala postarat, byla malá Eva May adoptována jinou rodinou z Long Islandu, která jí změnila jméno na Betty. Život její biologické matky plynul dál bez ní – dvakrát se vdala a porodila dalších sedm dětí. Ani tak na svou prvorozenou holčičku nikdy nezapomněla.

„Často jsem si říkala, jak se asi má, kde asi žije, jak asi vypadá... Ani jsem nedoufala, že ji ještě někdy uvidím,“ vzpomíná Lena poté, co se se svou dcerou po neskutečných 82 letech opět setkala!

50 let tápala

Betty se do pátrání po své skutečné mamince pustila v 21 letech, kdy jí zemřeli adoptivní rodiče. Celých 50 let jí trvalo, než se jí vůbec podařilo zjistit, jak se její biologická matka jmenuje. Od vzdálené příbuzné se dozvěděla i své původní jméno a místo narození.A měla štěstí, že její rodné město Utica ve státě New York je tak malé, že v něm jsou jen dvě nemocnice – dokumenty o její adopci už dávno na úřadech nebyly, tak veškeré informace »vytáhla« právě z nemocnice. Poslali jí rodný list a krátce nato se jí podařilo zkontaktovat jednu z Leniných mladších dcer. Pak už nic nebránilo, aby si sjednaly dojemné setkání na letišti v Binghamptonu mezi New Yorkem a Buffalem...

„Bylo to nádherné! Tohle mnoho lidí v mém a mámině věku nezažije. Obě jsme to oplakaly,“ říká Eva.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.