Pohřbila 3 děti a měla 4 potraty! Smůla nebo záměr? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Pohřbila 3 děti a měla 4 potraty! Smůla nebo záměr?

Lenka H. ukázala u soudu několik svých tváří.
Lenka H. ukázala u soudu několik svých tváří. (Foto Aha! – Pavel Ryšlink)

Tři mrtvé děti pár měsíců po porodu a nejméně čtyři potraty. To je děsivá bilance Slovenky Lenky H. (28), která žije na Olomoucku. Kvůli úmrtí posledního miminka stojí před soudem, kde čelí obžalobě z vraždy a doživotí.

V létě 2014 přišla na ubytovnu pro matky s dětmi v Přerově, kde v srpnu porodila zdravého chlapce. Jednoho říjnového dne ráno potom oznámila, že jí dítě v noci asi zemřelo. Pracovnice domova hned volala záchranku a snažila se dítě resuscitovat, lékaři však nakonec konstatovali smrt.


Nebylo to poprvé
Vedení azylového domu myslelo, že má silné déjà vu. Jako přes kopírák se totiž opakovala situace z roku 2012. I tehdy tam Lenka H. přišla, porodila a krátce po porodu jí dítě zemřelo... „Tehdy to bylo vyhodnoceno jako syndrom náhlého úmrtí a žena potom odešla,“ zavzpomínal vedoucí azylového zařízení Pavel Šíma.

Živé jen jedno
Nyní při vyšetřování vyšlo najevo, že v roce roku 2008 porodila žena zdravé dítě i na Slovensku a i to krátce po porodu zemřelo. První dvě děti byly bohužel hned po úmrtí zpopelněny, takže dnes už nelze zjistit, zda i je Lenka H. nezabila. Mezi dvěma nevyjasněnými úmrtími, jedním podle obžaloby úmyslně zabitým dítětem a čtyřmi potraty, které žena přiznala, se jako zázrakem podařilo jednomu z dětí přežít. To žije u svého otce.
Soud bude pokračovat v květnu, kdy by mohl být vynesen rozsudek. Žena je obžalována podle nejpřísnějšího paragrafu, takže jí za vraždu hrozí až doživotní trest.
Pitva prokázala cizí zavinění
Protože šlo o druhý známý případ úmrtí miminka téže ženy, začali se případem zabývat kriminalisté. Pitva potvrdila, že dítě zemřelo násilnou smrtí. Žena byla nejprve obviněna z usmrcení z nedbalosti, v průběhu vyšetřování bylo obvinění změněno změněno na vraždu.

Obhajoba? Udusil se prsem
„Já jsem ho kojila a usnula jsem při tom. On měl hlavičku u prsu a asi se udusil. Když jsem se probudila, byl promodralý. Zkoušela jsem ho oživit, a když jsem zjistila, že je mrtvý, šla jsem spát,“ vypověděla policii s tím, že synovi ublížit nechtěla. „Vím, že jsem udělala chybu. Zanedbala jsem péči,“ dodala. U soudu pak odmítla vypovídat.

Přečtěte si
eremita
24. 3. 2016 • 23:52

Tahle ženská nemůže být jen tak zpozdilá, že nezná antikoncepci, její význam a použití. Ta se v těch "úmrtích" snad vyžívala. Nu, asi byla prohlášena za nesvéprávnou. Alespoň v době činu. Proč tak činila tolikrát, se nedozvíme. Nezaslouží si žít, ale justičně se obhájí. Nebo je opravdu tak duševně chorá?

-bello-
24. 3. 2016 • 09:01

V čem byla pro Čeko ta Slovena přínosná, že dostala ubytovnu a teď i kriminál?Ukkáčka a Slováky bych těžce selektovala

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.