Co nejlépe posílí imunitu? Hlíva ústřičná!
Proč je dobré namíchat zrovna hlívu ústřičnou s laktobacily? Je to dokonalá kombinace, skvělý koktejl. Tady jsou jeho výhody.
Proč hlíva ústřičná?
Je to nejznámější a nejvíc prostudovaná houba a také nejdostupnější! Má protivirové, protibakteriální i protizánětlivé účinky. Podporuje aktivitu imunitních buněk tím, že odstraňuje ty »závadné« buňky, tedy napadené bakteriemi, viry a také rakovinné buňky, zabraňuje jejich dělení. Působí proti nádorovému bujení. A dokonce se používá jako doplněk při chemoterapeutické léčbě.
Čím ještě prospívá?
Obsahuje také lovastatin, což je látka snižující cholesterol. Hlíva zvyšuje i tvorbu červených krvinek mimo kostní dřeň. Má rovněž účinky proti plísňovým chorobám, hemoroidům, ekzémům, pomáhá při léčení popálenin atd. Hlíva se vyznačuje i vysokým obsahem enzymů, které se podílejí na metabolismu cukrů, tuků a bílkovin. Má i vysoká obsah vlákniny s příznivým vlivem na trávení.
A proč v kombinaci
s laktobacily?
Laktobacily jsou bakterie mléčného kvašení, tudíž vytvářejí kyselé prostředí nevhodné pro rozmnožování škodlivých mikroorganismů. Patří do rodiny tzv. přátelských bakterií, které označujeme společným názvem probiotika. Obnovují narušenou mikroflóru po antibiotické léčbě, pozitivně působí na imunitní systém a snižují riziko infekce z choroboplodných mikroorganismů ve střevním traktu.