Vražedkyně studenta Petra (†16) už je v detenčním ústavu! Dostane se schizofrenička Orlová (27) znova na svobodu? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vražedkyně studenta Petra (†16) už je v detenčním ústavu! Dostane se schizofrenička Orlová (27) znova na svobodu?

Propustí ji na svobodu? V ústavu nyní podle informací serveru denik.cz řeší, bude-li schizofrenička bydlet sama a do jaké skupiny bude zařazena. V brněnském detenčním ústavu může Orlová strávit i celý život. O prodloužení pobytu musí totiž každý rok znovu rozhodovat soud. .
Propustí ji na svobodu? V ústavu nyní podle informací serveru denik.cz řeší, bude-li schizofrenička bydlet sama a do jaké skupiny bude zařazena. V brněnském detenčním ústavu může Orlová strávit i celý život. O prodloužení pobytu musí totiž každý rok znovu rozhodovat soud. . (Foto: ara)

Brutální vražedkyně Barbora Orlová (27), která loni v říjnu ubodala ve škole ve Žďáru nad Sázavou studenta Petra Vejvodu (†16), nastoupila do detenčního ústavu. Podmínky v něm má mnohem mírnější než v jakémkoliv českém vězení.

Pro parádnici, která k soudu chodila pokaždé dokonale vyfiknutá s upravenými vlasy, může jít o ráj. Civilní oblečení a knihy může z domova dostávat bez omezení. Dvakrát týdně návštěva, měsíčně jeden pětikilový balík s jídlem... To jsou jen některé vymoženosti, které bude mít Orlová v brněnském detenčním ústavu. Odsouzenci v českých věznicích mohou Barboře Orlové její život v detenci jen závidět. Na návštěvy mají nárok jen tři hodiny v měsíci, pětikilový balík mohou dostat nanejvýš dvakrát ročně. Obojí je jim navíc při jakékoliv stížnosti ze strany vězeňské služby okamžitě zrušeno. O právu dostávat balíky s oblečením a nosit je dle libosti, »pokud si ho jednou za týden vyperou«, není ve vězení také ani řeč. Všichni trestanci musí v base nosit šedivý erární mundúr.



Přečtěte si
ellenic
28. 8. 2015 • 11:30

jity Ano, když jí blázinec nevyhovuje, tak šoupnout do vězení , stejně tam patří, jednou zavraždila, kde je záruka, že to neudělá znovu.

mirkazam
27. 8. 2015 • 19:30

jirter...přesně,babu zavřít,až zčerná potvora..

ellenic
27. 8. 2015 • 19:02

reiner

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.