Tragická nehoda Pendolina: Tragédie bobtná! Kamioňák nebyl podle policie zdrcený... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 19. března 2024

Svátek slaví Josef, zítra Světlana

Tragická nehoda Pendolina: Tragédie bobtná! Kamioňák nebyl podle policie zdrcený...

V troskách pendolina našli smrt tři lidé. Mnoho dalších je zraněných...
V troskách pendolina našli smrt tři lidé. Mnoho dalších je zraněných... (Foto Aha!: Pavel Ryšlink, Karel Kopáč, ČTK, PČR, dziennikzachodni.pl)

Třetí mrtvý! V noci na včerejšek zemřel v nemocnici další člověk, který utrpěl těžká zranění při středeční srážce pendolina s kamionem ve Studénce na Novojičínsku. Polského řidiče (50) policie obvinila.

Po dvou mužích (†39 a †49), kteří zemřeli krátce po nehodě, je podle policie třetí obětí tragického karambolu senior (†64) z Moravskoslezského kraje. V péči lékařů zůstává 17 zraněných, z nichž tři jsou nadále ve velmi vážném stavu. Kamioňáka, který ignoroval červený signál »stůj«, vjel na přejezd, kde zůstal stát mezi závorami, a zatarasil cestu pendolinu jedoucímu rychlostí 150 km/h, policie již dvakrát vyslechla a obvinila ho z obecného ohrožení z nedbalosti.

Řidič podle kriminalistů neprojevoval žádné známky zdrcení. Jak situaci sám popsal a objasnil, kriminalisté neupřesnili. Muži hrozí až 10 let vězení. Vyšetřovatel podal návrh na uvalení vazby. „S ohledem na trest, který obviněnému hrozí, je reálné nebezpečí, že by se mohl vyhýbat trestnímu stíhání,“ zdůvodnil Radim Witta, zástupce ředitele moravskoslezské policie. Ke srážce došlo ve středu před osmou hodinou ranní na trati mezi Prahou a Ostravou. Škody dosahují téměř 160 milionů korun, z toho 150 milionů je na pendolinu.

Autor:  vet

Přečtěte si
italiano
24. 7. 2015 • 18:03

Není vyloučeno, že to udělal i schválně. Proč zůstal stát a utekl ?je hdoně všelijak psychicky nemocných lidí, na kterých to není hned poznat. Někdyto poznat i je, ale stejně je nechávají chodit volně po ulici. Člověk neví, kdy po něm kdo skočí.....

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.