Žena toužila po dětech: Porodila dvojčata bez dělohy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Žena toužila po dětech: Porodila dvojčata bez dělohy!

Hayley a Sam Haynesovi se svými vysněnými dvojčaty.
Hayley a Sam Haynesovi se svými vysněnými dvojčaty. (Profimedia.cz)

Nemáte dělohu, vaječníky ani vejcovody,“ oznámili kdysi lékaři šokované Britce Hayley Haynes (28). Po devíti letech se ale stal zázrak a ona porodila dvojčata!

„Máte chromozomy XY, což z vás dělá muže, a tak nikdy nebudete mít děti,“ vyslechla si v devatenácti letech nekompromisní ortel od lékařů. „Byla jsem zmatená a měla strach, že se nikdy nestanu matkou,“ vzpomíná na těžké chvíle Haynes, kterou zpráva expertů zdrtila. „Žádný muž mě nebude chtít,“ postěžovala si tehdy Samovi, svému kamarádovi z dětství, kterého si nakonec vzala za manžela.

Zlom nastal v roce 2007, kdy jí specialista z nemocnice v Royal Derby sdělil, že malou dělohu má. „Sice měřila pár milimetrů, ale byl to začátek,“ vzpomíná žena z Bedfordu, která brala hormonální tablety, aby měla správné hladiny estrogenu a progesteronu, které by vytvořily prostředí, v němž by mohlo její lůno růst.
V roce 2011 sice Hay-
nes zjistila, že může podstoupit umělé těhotenství, ale zdravotní pojišťovna jí ho odmítla uhradit. Manželé proto vzali skoro všechny svoje úspory a v přepočtu s 390 tisíci Kč vyrazili na kliniku na Kypru. „Byla jsem nervózní. Měli jsme jen jednu šanci, další pokus už bychom si nemohli dovolit,“ popsala Britka, která měla šanci 60 procent, že otěhotní. Nakonec se jí ale sen splnil a ona porodila dvě krásné dcerky Avery a Darcey. „Stát se matkou byl ten nejúžasnější moment v mém životě, nikdy jsem nebyla šťastnější,“ uzavřela Haynes.

Autor:  vk

Přečtěte si
soltero1
2. 2. 2015 • 16:56

Umělé těhotenství??? Valím bulvy! Snad myslíte umělé oplodnění !!! Každopádně na tady to slavné umělé "oplodnění" jednou jako planeta dojedeme. Už teď se rodí mnoho dvojčat po umělém se sníženou imunitou...

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.