Záhadný objekt na dně Baltu: Ničí přístroje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 4. května 2024

Svátek slaví Květoslav, zítra Klaudie

Záhadný objekt na dně Baltu: Ničí přístroje!

Fotografie
Fotografie (internal)

Švédští hledači pokladů před rokem objevili na dně Baltského moře záhadný objekt. Po dlouhých přípravách k němu nyní sestoupila profesionální potápěčská expedice Ocean X se speciální technikou. Měli v plánu natáčet detailní záběry a komunikovat s pevninou, jenže…

Jakmile se přiblížili na několik desítek metrů, veškerá elektronika okamžitě přestala fungovat! Vědci se stále více přiklánějí verzi, že se jedná o mimozemský objekt... Ztroskotalo snad v Baltském moři UFO?!

Záhadný předmět leží 90 metrů pod hladinou Baltského moře a má tvar jakéhosi disku. Je vysoký asi 3 až 4 metry a má 60 metrů v průměru. Uprostřed tělesa je oválná prohlubeň, v jejím okolí byly nalezeny kruhové útvary z kamení pokryté hmotou připomínající saze. Na dně moře je navíc patrná 300metrová brzdná či přistávací dráha.

O původu objektu vedou odborníci spory. Vylučují, že by se jednalo o přírodní útvar, i tak existuje několik různých verzí. Co by to tedy mohlo být? Pradávné obětiště zaniklé civilizace? Základna ponorek ze studené války? Spadlý asteroid? Kus nefunkčního satelitu? Nebo snad ztroskotaná vesmírná loď?

Těžko říct, jestli se to vůbec dovíme – kamery, fotoaparáty, satelitní telefony a veškeré detektory v blízkosti neznámého objektu selhávají!

Přečtěte si
opportunity
20. 8. 2012 • 17:14

ne 60 metrů

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.