Maminka nakojila dítě a zastřelila se! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Maminka nakojila dítě a zastřelila se!

K sebevraždě ženu zřejmě dohnala laktační psychóza.
K sebevraždě ženu zřejmě dohnala laktační psychóza. (scom)

Ke krvavé tragédii došlo v červenci 1979 na Liberecku. Po ráně z pistole tam zahynula mladá žena J. P. ( 24).  Spolu s ní byl na střelnici jen její manžel.

Manžel mrtvé vypověděl, že J. P. i jejich novorozeného synka přivezl 3. července 1979 z porodnice. Žena po něm chtěla, aby si vyrazili na výlet na nedalekou zříceninu. On se však domníval, že by fyzický výstup nebyl tak krátce po porodu rozumný. J. P. tedy prosila, aby si zajeli zastřílet na střelnici, kam dříve společně chodili. Manžel nakonec po chvíli váhání souhlasil. J. P. tedy nakojila malého synka a šli na střelnici.

S sebou měli dvě jeho legálně držené zbraně, pistole značky Walter a Duo. J. P. nejprve střílela sama, potom vybídla manžela, ať střílí také. Když se muž soustředil na střelbu, jeho žena se náhle zhroutila k zemi. Šokovaný manžel zjistil, že má v pravém spánku krvavou ránu po kulce. Podle něj muselo jít o sebevraždu. Ačkoliv byl případ nejprve vyšetřován jako vražda, ukázalo se, že si novopečená maminka sáhla na život skutečně sama. Svědčil o tom směr výstřelu, odpovídající přiložení hlavně těsně ke spánku, ale i její anamnéza. J. P. chodila týden před porodem k psychiatrovi a stěžovala si na vnitřní napětí a neklid. Pravděpodobně se u ní rozvinula nebezpečná laktační psychóza, která bohužel často končí smrtí.

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.