Žárlivec uškrtil muže, který jeho milou zbavil panenství! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Žárlivec uškrtil muže, který jeho milou zbavil panenství!

Lidé našli Františka D. zavražděného.
Lidé našli Františka D. zavražděného. (Shutterstock.com)

Když v březnu 1961 objevil náhodný chodec na procházce za Brnem rozkládající se tělo Františka D. (†38), měli detektivové o pachatelích rychle jasno. Nakonec se však ukázalo, že motiv vraždy byl úplně jiný, než si původně mysleli…

Bylo obecně známým faktem, že manželství Františka D. s Miladou D. nebylo šťastné. Pár k sňatku donutili rodiče. Těhotná Milada D. udržovala milostný poměr s vojínem základní služby Janem V. a netajila se tím, že nenarozené dítě je jeho. Dokonce naznačovala, že Jan V. je otcem i její roční dcerky. Detektivové logicky usuzovali, že se milenci rozhodli zbavit Františka D., který jim stál v cestě. Na Miladu D. i vojína Jana V. uvalil prokurátor vazbu a obvinil je z vraždy. Pak však vyšetřování nabralo jiný směr.

Přihlásila se svědkyně, která viděla Františka D. 2. ledna 1961, tedy v den, kdy zmizel, na procházce s neznámou ženou. Kriminalisté zjistili, že i František D. udržoval mimomanželský poměr, a to s Miladou B. (24). Dívka byla členkou lupičské bandy Jana P.

Milada B. po několika hodinách doznala, že Františka D. zabil právě Jan P. Motiv vraždy byl pikantní. Jan P. si s Miladou B. začal milostný románek, těžce však nesl, že už nebyla panna. Když mu dívka prozradila, že jejím prvním sexuálním partnerem byl František D., Jan P. se ho rozhodl zabít. Vylákal ho za Brno, kde ho uškrtil. „Jsem černý džin, chci krev za krev,“ křičel. Ve vazbě pak spáchal sebevraždu, Miladu B. poslal soud za neoznámení trestného činu na čtyři roky do vězení.





Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.