Faráře (†73) na Prachaticku umlátil invalida věšákem! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 8. května 2024

Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor

Faráře (†73) na Prachaticku umlátil invalida věšákem!

Faráře zavili kvůli kasičce se sbírkou věřících.
Faráře zavili kvůli kasičce se sbírkou věřících. (Shutterstock.com)

Farář Jan P. (†73) z Čkyně na Prachaticku byl laskavý muž. Nikomu neodmítl pomoc a to se mu nejspíš stalo osudným, když u něj v dubnu 1995 zaklepal vrah…

Důstojného pána našla jeho hospodyně. Nebohý farář čelil mimořádně brutálnímu útoku. Vrah ho pobodal, pořezal rozbitou lahví a nakonec dobil věšákem. Z fary zmizela kasička se sbírkou věřících, neztratila se však hotovost určená na opravu svatostánku. Z toho detektivové usoudili, že pachatel se na faře příliš nevyznal.


Podezření padlo na Libora P. (26), který měl invalidní důchod kvůli schizofrenii. Libor P. se v kritický den ubytoval se svým kamarádem Jaroslavem H. (27) ve Čkyni v hotelu. A právě Jaroslavovi se Libor měl přiznat, že faráře zabil. Libor P. se nejprve doznal i na policii, později však přiznání odvolal.

Tvrdil, že se mu o vraždě zdál pouhý sen a ten pak kamarádovi vyprávěl. Policistům se nepodařilo zajistit proti Liborovi P. žádné důkazy kromě pachové stopy na faře. Vzhledem k tomu, že oba mladíci trpěli duševními problémy, bylo s nimi u soudu těžké pořízení. Soudce nakonec rozhodl, že důkazy pro odsouzení nestačí a Libora P. osvobodil…





Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.