Turisté v Krkonoších přistihli snědého muže, jak Nikol odřezává hlavu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Turisté v Krkonoších přistihli snědého muže, jak Nikol odřezává hlavu!

Děsivá vražda se odehrálav Krkonoších.
Děsivá vražda se odehrálav Krkonoších. (Aha! – Karel Kopáč, Martin Pekárek, ČTK/ Vít Šimánek, humlnet.cz)

Studentka Nikol pobývala v Krkonoších na jazykovém kurzu. Právě v den, kdy slavila své sedmnácté narozeniny, potkala na lesní cestě nenapravitelného sadistu Ivana Lázoka. Ten ji surově ubodal a pokusil se jí dokonce uříznout hlavu.

Ivan Lázok byl nevysoký, hubený snědý mužíček, který snil o vraždách dívek. Poprvé se pokusil zabíjet v roce 1974, kdy napadl, znásilnil a loveckým nožem pobodal mladou ženu. Jeho oběti se nakonec podařilo utéct. Lázok byl odsouzen na čtrnáct let do vězení a byla mu nařízena i ochranná sexuologická léčba.

Sadista však z léčebny v Horních Beřkovicích, kde mu měli pomoci zvládat surové sexuální fantazie, v červnu 1991 uprchl. Autobusem odjel do Harrachova, kde se porůznu potloukal. Na lesní cestě potkal 31. července Nikol. Na dívku zákeřně zaútočil nožem a uštědřil jí dvanáct bodných ran. Pár německých výletníků ho zastihl právě ve chvíli, když se své oběti pokoušel odříznout hlavu.

Lázok vraždu popíral. Nejprve tvrdil, že ho Nikol požádala o pomoc při sebevraždě, později prohlašoval, že ji našel už mrtvou. Soud ho poslal do vězení na doživotí. V roce 2012 se Lázok marně pokoušel o znovuotevření svého případu. Poukazoval na to, že na vině je vlastně personál léčebny, protože mu umožnil utéct. Ústavní soud označil jeho argumentaci za scestnou a poslal ho zpět do vězení.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.