Vrah naložil oběť do vína: Chtěl zmírnit pach tlející mrtvoly! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Vrah naložil oběť do vína: Chtěl zmírnit pach tlející mrtvoly!

Mrtvolu strýce kriminalisté objevili ve sklepě, zalitou vínem.
Mrtvolu strýce kriminalisté objevili ve sklepě, zalitou vínem. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Tenhle případ šokoval i otrlé kriminalisty. V roce 1993 byli přivoláni do domku v Karviné, odkud se šířil nesnesitelný zápach. V posteli pod hromadou dek nakonec našli hnijící, černou a opuchlou mrtvolu, z níž lezly larvy much. Bylo potřeba co nejrychleji najít vraha.

Ukázalo se, že mrtvým je Michal K. (†44), který byl zabit několika ranami sekerou do hrudníku, krku a hlavy. Pátrání kriminalisty dovedlo k nezaměstnanému Juraji K., který jezdil po Karviné na ukradeném kole oběti. Muž měl pobývat u svého strýce Štefana S. (†53). Jenže strýce už delší čas nikdo neviděl. Podle sousedů odjel na Slovensko. Kriminalisté dostali neblahé tušení…

Mrtvolu nakonec objevili ve sklepě pod hromadou odpadků. Jeho shnilé, sekerou posekané tělo navíc vrah zalil domácím vínem z demižonu, aby prý mrtvola nebyla tolik cítit!

Vrah byl zadržen za několik týdnů. Ukázalo se, že vraždil pro peníze. Podle psychologických posudků byl vrah nadprůměrně agresivní člověk trpící syndromem sekery. Tou vždy útočil na obličej obětí. Odsouzen byl na doživotí.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.