Horníkovi upálil rodinu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Horníkovi upálil rodinu!

Kolega mu zapálil dům i s rodinou.
Kolega mu zapálil dům i s rodinou. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Když šel horník John jednoho říjnového dne roku 1955 po práci domů, místo obětí svých dvou dětí Margot a Jana (†3, †10) a hřejivého polibku manželky Edeltraudy v teple domova ho čekala děsivá scéna. Celý jeho dům s rodinou uvnitř polykaly plameny. John ještě stihl manželku s dětmi vynést, oživit už je nedokázal. Kromě toho, že jejich těla byla ohořelá, měli všichni tři na hlavách tržná, zakrvácená zranění…

Kriminalisté začali případ vyšetřovat jako vraždu a jejich podezření padlo téměř okamžitě na Johnova kolegu Julia Krauera, o kterém místní z Rýchor na Trutnovsku tvrdili, že »se v něm nedovedou vyznat«. Mimoto měl na obličeji několik škrábanců, na šatech kapky krve a jeho alibi bylo nevěrohodné. Po několika dnech výslechů se doznal. Ten osudný večer šel k Johnovým, aby jim ukradl peníze. A protože věděl, že John není doma, chtěl počkat, až usne jeho manželka. Jenže nepočítal s tím, že když se půjde na půdu podívat po penězích, bude tam spát i žena s dětmi, které šramocení probudilo a Krauera ihned poznaly. Sekyrou jim proto uštědřil několik ran do hlavy. Ženu zabil, děti omráčil a půdu pak zapálil, aby »zametl« důkazy.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.