Boženu zavraždil bez motivu na zastávce, sedět nešel! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Boženu zavraždil bez motivu na zastávce, sedět nešel!

Fotografie
Fotografie (internal)

Jednoho letního večera roku 1993 spěchala Božena B. (†55) z Karviné ze své zahrádky na autobus. Najednou k ní přiskočil muž a na vyděšenou zahrádkářku zaútočil nožem! Bezbrannou ženu bodl celkem patnáctkrát! Zůstala ležet na polní cestě u rybníka, kde ji našel náhodný chodec.

Přijít na totožnost vraha bylo pro mordpartu díky svědectví místního houbaře vcelku lehké. Jenže otazník zůstával viset nad jeho motivem. Starší dámu neokradl ani neznásilnil, a už vůbec se s ní neznal! Kriminalisté také zjistili, že Slavomír Kováč (23) má bohatou kriminální minulost. Loupil a ve vězení dříve znásilňoval své spoluvězně. Měl navíc i dosti pohnuté dětství, které se výrazně podepsalo na jeho povaze. Byl svědkem vraždy své matky! Tu zabil Kováčův otec a s mrtvolou měl dokonce souložit.

O vrahovi zahrádkářky sice policisté věděli vše, ale netušili, kde ho najít. Jeho přítelkyně policistům pouze řekla, že odjel do slovenského Zvolena. I tam ale bylo pátrání marné. Kriminalisté tak tuto záhadnou vraždu nikdy spolehlivě nevyřešili a viníka nedopadli. Svůj děsivý čin si tak nikdy neodpykal.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.