Chtěl spáchat sebevraždu, jedním výstřelem zabil sebe i manželku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Chtěl spáchat sebevraždu, jedním výstřelem zabil sebe i manželku!

Fotografie
Fotografie (internal)

Záhadná vražda a sebevražda zamotala hlavu libereckým kriminalistům v roce 1959. Když přijeli do bytu, kde se přestřelka odehrála, nalezli tu mrtvolu Marie D., jež měla v pravém prsu střelnou ránu. Jejího manžela, postřeleného Gejzu D. akorát odvážela sanitka, v nemocnici však zemřel. Vyšetřovatelé si mysleli, že scénář je jasný: Gejza zastřelil manželku a pak spáchal sebevraždu. Jenže skutečnost byla jiná…

Nábytek v bytě manželů D. byl rozmlácený, u obou nočních stolků byla vyražená dvířka, v koupelně leželo roztrhané nové i staré oblečené a v kuchyňských kamnech byly roztrhané stokorunové bankovky. Bylo zřejmé, že mezi manžely došlo k hádce kvůli penězům a posléze i k rvačce. Záhadou bylo, že na místě činu ležela jen jedna nábojnice.

Pitva ukázala, že v okolí vstřelu u Marie není ani stopa po střelném prachu, zatímco u Gejzy prachové zbytky byly. Také svědci vypovídali, že slyšeli jen jednu ránu. Manželé D. se totiž pohádali a Gejza byl rozhodnut, že se kvůli finančním problémům zastřelí, manželka se však k němu zezadu přitiskla a snažila se mu domluvit. Gejza však stiskl kohoutek a kromě sebe zabil i Marii.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.