Matka zabila nevidomou Michaelku, zalomila jí teploměr v konečníku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Matka zabila nevidomou Michaelku, zalomila jí teploměr v konečníku!

Matka zlomila holčičce v konečníku skleněný teploměr.
Matka zlomila holčičce v konečníku skleněný teploměr. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Na dětské oční klinice v Praze ležela více než deset dní nevidomá třítýdenní Michaelka M., léčila se s oboustranným zeleným zákalem. Celou dobu s ní v nemocnici byla i její matka Margita (20), která malou kojila. 12. září 1980 oznámila na policii zdravotní sestra, že došlo ke zranění Michaely, když její máma při měření teploty v konečníku dítěte zlomila teploměr.

Matka, která neuměla číst ani psát, zranění oznámila jako nehodu. Všichni byli překvapeni, do té doby se o měření teploty staraly jen zdravotní sestry. Děvčátko šlo ihned na operaci, ale i přes veškerou snahu lékařů 41 hodin po zákroku zemřelo na infekci způsobenou hnisavým zánětem pobřišnice.

Šetření ukázalo, že nemluvně bylo zraněno mnoho hodin předtím, než matka uváděla. Při výslechu nebyla schopná vysvětlit, proč a jak dítěti teplotu měřila. Bylo také zjištěno, že manžel Margity dříve uvedl, že uvidí, zda léčba zabere, a že si »zatím« dítě nechají...

Osudného dne však lékaři matce sdělili, že operace jejich dcery byla neúspěšná. Důkazy následně prokázaly, že nešlo o nehodu a Margita se rozhodla sprovodit děťátko ze světa. U soudu byla označena za primitiva s nižší inteligencí a potrestána sedmi lety vězení a pokutou 20 000 korun.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište na aha@ahaonline.cz

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.