Zabili muže, aby nemohl prozradit, že mu vzali dvě stovky... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zabili muže, aby nemohl prozradit, že mu vzali dvě stovky...

Fotografie
Fotografie (internal)

Byl to tulák a alkoholik bez rodiny, asi proto si ho v roce 1984 vytipovali dva zločinci a partnerka jednoho z nich jako svoji oběť. Příčina vraždy Vladimíra G.? Loupež, která měla každého z trojice pachatelů obohatit o třetinu jeho hotovosti. Jenže té moc nebylo…

Několikrát trestaní Eva Č. a Miroslav M. potkali v hospodě nedaleko Rychnova nad Kněžnou Bohumila R., který se jim díky kradené průkazce představil jako příslušník Státní národní bezpečnosti. Brzy se ale přišlo na to, že jsou všichni ze stejného těsta. U jejich stolu pochrupoval přiopilý Vladimír G. a trojice se rozhodla, že ho okrade. Přislíbili mu, že ho svezou na opačný konec města za známými, ale místo toho jej vzali k sobě domů.

Když byl na toaletě, v jeho taškách nenašli nic, co by připomínalo peníze, rozhodli se pro drastičtější opatření. Nejprve muže uhodili zezadu do krku, když to ale nestačilo, násilím jej odvlekli do nedalekého lesa. Tulák jim dal peněženku, ve které byla veškerá jeho hotovost: mizerných 200 korun! Aby je nemohl usvědčit, Bohumil R. se rozhodl, že mu prostřelí spánek a mrtvolu nechal mezi stromy.

Jaký byl prospěch pro chladnokrevné lupiče? Téměř žádný! Bohumil R. svých 60 korun dal za vlak, zbytek peněz mrtvého pak Miroslav M. použil na nákup nových kalhot, když ty svoje zamazané od krve musel spálit. Odporná vražda kvůli pár desítkám korun pobouřila republiku a Bohumil R. si za mřížemi odseděl 20 let. Jeho spolupachatelé pak za loupež 4 a 5 let…

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište nám na aha@ahaonline.cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.