Opilec se probudil vedle zavražděné matky v pokoji, který hořel | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Opilec se probudil vedle zavražděné matky v pokoji, který hořel

Muž si nadělal dluhy hraním karet.
Muž si nadělal dluhy hraním karet. (Ilustrační foto Profimedia.cz)

Byl pošmourný zimní den. Z. S. vyspával opici. Pozdě dopoledne 27. listopadu 1981 ho však probudil kouř valící se z hořící z kuchyně. Když požár uhasil, všiml si  s hrůzou na posteli zkrvaveného těla své matky a zavolal policii. Z brutální vraždy byl nejprve sám podezříván, pravý vrah byl ale chycen do 24 hodin.

Na stěně stříkance krve, na hlavě mrtvé rána, která odkrývala velkou část rozdrcené lebky i mozku. Kolem krku škrtidlo, v hrudníku měla žena bodné rány a zapíchnutý nůž. Žena měla dva syny, kteří s ní žili. Toho, co v době vraždy spal, hned policie podezřívala, zdálo se nepravděpodobné, že by zápas neslyšel.

Po výslechu místních ale kriminalisté brzy přišli na to, že žena občas půjčovala peníze jistému alkoholikovi J. S., otci rodiny z vedlejší vesnice, který rád hrál karty a byl všude zadlužen. Hned na počátku výslechu se tento muž policistům také přiznal...

Chtěl od ženy další půjčku, tu ale nedostal. Nešťastnici proto několikrát udeřil kilovým závažím do hlavy, aby nezavolala syna, pak ji škrtil a surově pobodal. Z příborníku sebral 2700 Kčs, a požárem chtěl zahladit stopy. Dostal 22 let basy.

Znáte okolnosti tohoto případu? Napište nám na aha@ahaonline.cz

Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.