Zranil milenku a zastřelil se | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Zranil milenku a zastřelil se

Jinonice patřily po druhé světové válce k Praze, stále ale měly venkovský charakter.
Jinonice patřily po druhé světové válce k Praze, stále ale měly venkovský charakter. (ilustrační foto ara)

Ve vražedném úmyslu vystřelil v červnové noci roku 1946 po dvaadvacáté hodině Václav K. (†45) z Jinonic na Marii M. Ženu zasáhl a těžce ji zranil. K pokusu vraždy došlo na jinonické silnici vedoucí směrem do centra Prahy.

Tragédii, která otřásla celými Jinonicemi, jež jsou od roku 1922 součástí hlavního města Prahy, popsal 20. června 1946 tehdejší deník Svobodné slovo. Z jeho informací je zřejmé, že šlo o milenecký pár a že překvapivý noční vražedný útok Václav spáchal ze žárlivosti. Marii sice zasáhl, ale žena nezemřela a byla v kritickém stavu převezena do nemocnice, kde bojovala o život.

Zda se nakonec uzdravila, není jasné. Zemřel však sám pachatel Václav K. Téměř jistě v domnění, že se stal vrahem, se nedaleko od místa činu sám zastřelil. Byl namístě mrtev. Zda zanechal dopis na rozloučenou, ani zda byla jeho žárlivost, která ho přivedla až na cestu zločinu, skutečně oprávněná, Svobodné slovo neuvedlo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.