Pořezala milence břitvou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Pořezala milence břitvou

Žena si počkala, až její druh usne, a pak ho pořezala břitvou.
Žena si počkala, až její druh usne, a pak ho pořezala břitvou. (ilustrační foto ara)

Žárlivost vedla ruku dělnice J. L. (26), když v září 1931 pořezala břitvou na krku svého milého F. K. (28), správce továrny v Praze VII. Počkala si, až muž usne, a pak udeřila. 

Po útoku dělnice zamkla byt a odešla na společný záchod na pavlači. Tam se pořezala stejnou břitvou na krku tak, že zůstala ležet v bezvědomí na podlaze. Šofér J. S. pak zjistil, že zpod dveří toalety vytéká pramínek krve. Proto dveře vypáčil a našel tam mladou ženu v krvavé kaluži a v bezvědomí. Byl to milostný románek, v němž dělnice nedokázala snést, že se kolem správce fabriky točily i jiné dívky. Rozhodla se tedy ukončit jak milencův, tak svůj život. Naštěstí se jí její úmysl nezdařil.

Polední list 11. září 1931 psal: „Záchranná stanice poskytla zraněným první pomoc a pak byli převezeni na kliniku profesora Jiráska, kde zůstali v léčení.“ Po jeho skončení zahájila pražská policie trestní stíhání J. L. pro trestný čin vraždy ve stadiu pokusu. Zda dostala od zraněného F. K. »kopačky«, nebo zda ji milenec přece jen vzal na milost, není známo.

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.