Chlípník si podřízl hrdlo | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 26. dubna 2024

Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav

Chlípník si podřízl hrdlo

Flašinetář byl nejen chlípník, ale i šílenec.
Flašinetář byl nejen chlípník, ale i šílenec. (Ilustrační foto ara)

Scénu jak vystřiženou z hororu Alfreda Hitchcocka zažila 2. května 1899 v reálu společnost mladých dělníků a dělnic bydlících společně v bytě na pražském Smíchově. Rozběsněný flašinetář Josef H. (†45) tady ohrožoval osazenstvo nožem a nakonec si podřízl hrdlo.

Josef H., bytem v Chotěboři, byl nemrava a chlípník. Dokonce takový, že sexuálně opakovaně obtěžoval vlastní dceru Terezii (16). Soud ho za to poslal do kriminálu na pražské Pankráci, a to na osmnáct měsíců. Terezie mezitím dovršila osmnáct let a odešla do Prahy, kde našla práci i bydlení na Smíchově. Když si flašinetář odseděl trest, zůstal v metropoli a pokoušel se přesvědčit dceru, aby s ním odešla do najatého bytu. Ta ale odmítala. Bylo tomu tak i 2. května 1899. Spolubydlící dcery počastovali Josefa narážkami na jeho pobyt v base. To ho rozlítilo tak, že na Terezii vytáhl nůž. Ta se před otcem zamkla ve vedlejším pokoji, načež flašinetář zranil nožem majitele bytu a jeho syna pokousal.
Národní politika psala: „Nevěda už na čem by se vymstil a ukojil svoji zuřivou vášeň, vztáhl ruku sám na sebe a jediným trhnutím si podřízl hrdlo. Mohutný proud krve vystříkl z rány a nešťastník jako bleskem zasažen klesl k zemi.“ Přivolaný lékař konstatoval smrt vykrvácením...

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.